Ny jobb på bare 4 uker

Mange går rundt og mistrives unødig på jobb - gjør noe med det i dag!

Publisert Oppdatert
Alle har en dårlig dag på jobben sånn innimellom. Men hvis du virkelig går og mistrives, hvorfor gjør du ikke noe med det? Her kommer forslag til hvordan du kan forandre livet ditt ved å finne en ny jobb på bare fire uker. Les og bli inspirert:

Uke 1:
Du trenger et dytt til å virkelig kaste deg ut i jobbmarkedet. Lever derfor oppsigelse og begynn å let med en gang!

Uke 2:
Gjør research. Hvilke jobber finnes, og hva er du kvalifisert til å gjøre? Oppsøk vikarbyrå, registrer din cv hos nav og gå innom aktueller arbeidsgivere for å vise din interesse.

Uke 3:
Prøv å få til noen avtaler eller intervjuer denne uken. Kjøp deg et nytt antrekk slik at du føler selvtilliten er på topp.

Uke 4:
Hvis du har gjort alle nødvendige forberedelser og alt klaffer, kan du nå lene deg tilbake og nyte fruktene av din innsats. Kanskje vil din fremtidige arbeidsgiver ringe og tilby deg drømmejobben?

Husk at ingenting kommer av seg selv, men før du leverer oppsigelsen din bør du ha gjort deg noen tanker rundt dette:
 • Finn ut hva som er rett for deg
  Å velge en ny karriere er som å møte en ny mann. Enten så er det gnister, eller så er det ikke!
 • Gjør grundig research
  Du ville ikke giftet deg med en du nettopp møtte på bar. Det samme gjelder jobber. Sjekk på nett, og snakk med folk som jobber i samme bransje før du forplikter deg.
 • Ta små skritt
  Ikke få panikk med en gang du kaster deg uti det skremmende arbeidsmarkedet. Ta det med ro og gjør en ting om gangen. Først jobb med CV, og send den ut. Så går du på intervjuene, og så begynner du i ny jobb.
 • Ha et sikkerhetsnett
  Det er ofte lurt å gjøre jobbjakten mens man fremdeles er i jobb, spesielt i disse finanskrisetider. Ha i det minste spart opp noen månedslønninger hvis jobbjakten ikke blir slik du håpet. Det kan ofte ta litt lenger tid en ønsket å finne drømmejobben.
 • Tenk positivt
  Er det noe du kan gjøre for å forbedre din nåværende arbeidssituasjon, slik at den kan bli din drømmejobb på sikt? Dette kan hindre deg i å si opp en jobb, bare for å rushe inn i en ny dårlig en.
 • Kilder: Cosmopolitan UK, NAV,
jobb_hoyde.gif

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning