Ned i vekt med øl

Spar kroppen for 3,1 kilo i sommer ved å drikke alkoholfritt øl fremfor brus, mener ernæringsekspert.

Sist oppdatert
- La alkoholfritt øl bli førstevalget når du skal kose deg i sommer, sier ernæringsfysiolog Camilla Andersen, daglig leder for nettstedet somebody.no.

Mer alkohol, mer kalorier

Det er mer enn dobbelt så mange kalorier i brus som i øl uten alkohol, og selv pils belaster kroppen med færre kalorier enn sukkedrikkene.

Jo sterkere alkoholinnhold, desto flere kalorier. Hvis du koser deg med et par halvlitere med pils til grillmaten en sommerkveld, får du i deg 400 kcal. Drikker du tilsvarende mengde brus, svelger du unna 420 kcal.

Les også: Lær deg å stresse ned

Les også: Gikk ned 60 kilo

Les også: Den mest effektive treningen



- Alkoholfritt øl bidrar bare med 180 kcal fordelt på to halvlitere, forteller Andersen.

- Og lettøl med 250 kalorier. Vin kan selvsagt være et alternativ, og da drikker man ofte mindre mengder enn man gjør av øl. Et romslig vinglass inneholder omtrent 1,5 dl, så hvis man tar et par slike til et måltid, vil kaloriinntaket være 210 kcal.

Spar over 3 kilo

Sammenligningsfunsjonen på somebody.no viser at hvis man tørste-drikker i gjennomsnitt et par halvlitere hver dag i tre sommer-måneder og erstatter brus med alkoholdfritt øl, sparer man kroppen for 3,1 kilo. Kanskje et i overkant heftig inntaksestimat for gjennomsnittskvinnen, men det gir en pekepinn.

Det beste er å holde det helt naturlig. Hvis man rangerer de drikkevarene som finnes på det norske markedet, er det 122 drikker som inneholder færre kalorier enn alkoholfritt øl.

- Vann er den beste tørstedrikken, men man skal jo kose seg også og trives med livet sitt. Hver enkelt får gjøre sine egne kloke valg, sier Andersen. Camilla350

Denne saken ble første gang publisert 24/06 2010, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også