Når livet blir kjedelig...

Livet går sin vante og akk så trauste gang.. Slik får du snudd livet på hodet, en gang for alle!

Publisert Oppdatert
Mens andre selvrealiserer seg som de globetrotterne de er, sitter du hjemme, stuck i et A4 brødsmuleliv.. Kanskje drømmer du deg tilbake til tiden før hver dag ble en rutine, og årets høydepunkt er turen til Kreta i beste Charterfeber-stil?

Det er muligens en loslitt frase, men den som intet våger intet vinner. Menneskene som lever såkalte spennende liv, jobber frivillig i Afrika eller driver eget kunstgalleri har alle tatt sjanser i livet, og garantert gått på en smell eller to. Men de har funnet frem til sin drøm ved å prøve og feile. Og det kan du også gjøre! Her er noen forslag:

Flytt til ny plass
Det er tøft å rykke opp livet sitt med røttene, men utrolig effektivt hvis du ønsker forandring. En ny boplass tilbyr nye impulser i form av ukjente mennesker, ny jobb, og nye fritidsaktiviteter.

Ved å være åpen for flytting kan du også bli enda mer attraktiv i jobbmarkedet, eller få gjennomført ting som ikke er mulig på ditt nåværende bosted. Blant annet tilbys det gunstige avtaler ved etablering av bedrifter ute i enkelte distrikt.

Få gjennomført drømmereisen
Ikke la drømmereisen til fjerne himmelstrøk bli noe du bare snakker om. Opprett en egen sparekonto med autotrekk en gang i måneden. Tenk langsiktig og lag en plan for når og hvor du ønsker å reise. For store reiser er det lurt å begynne planleggingen allerede ett år i forveien.

Hvis du satser på å være borte over lengre tid, kan det være lurt å leie ut leiligheten sin, slik at du slipper å ha den utgiften å tenke på mens du er borte. Ønsker du å jobbe frivillig er også dette noe som bør avtales god tid i forveien. Har du ingen å reise med finnes det egne nettsteder hvor du kan komme i kontakt med andre reiselystne mennesker.

Finn ny jobb
Det er ikke alltid det skal mer til enn å skifte arbeidsmiljø. Nye oppgaver og nye kolleger kan gjøre underverker i en kjedelig hverdag. Bruk god tid på å søke jobb, og finn noe du tror du kan trives med.

Gjør noe helt nytt
Ta et kurs, eller meld deg på en fritidsaktivitet som i utgangspunktet ikke er typisk deg! Et ordtak sier at "hvis du gjør det du alltid har gjort, vil du få det du alltid har fått". Men andre ord, tråkker du i det samme sporet hele tiden, kan du ikke forvente noe nytt i livet ditt! Kanskje kan dykkerkurset eller teatergruppen åpne nye hittil ukjente dører?

Ta mer utdanning
Du blir aldri for gammel til å lære nye ting, og du er ikke nødt til å begrense deg til det du allerede har jobbet med i årevis. Kanskje har du andre talenter eller interesser som passer bedre? Har du ikke mulighet til å hoppe av karrierekarusellen for å bli student på heltid, finnes det masse kveldskurs og deltidsstudier du kan velge mellom!

Bli kjent med nye mennesker
Det er få ting som er så oppløftende og inspirerende som spennende nye mennesker. Gode relasjoner er kanskje den viktigste trivselsfaktoren i livet vårt, og ved å bli mer åpen for nye bekjentskaper kan du få utvidet horisonten din utover hittil ukjente breddegrader. a4_hoyde.gif

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning