Nå dine mål

La deg inspirere av hvordan treningsekspert Line Marion Nielsen Kjøniksen når sine treningsmål.

Publisert Oppdatert
Kvinneguidens treningsekspert Line Marion Nielsen Kjøniksen jobber i disse dager med å forberede seg til fitnesskonkurransen Oslo Grand Prix ved Sentrum Scene 4. april og Fredrikstad Open ved Blå grotte 25. april.

Line Marions bestemte treningsregime kan du følge på bloggen hennes !

Annerledes kroppsideale

- Jeg har alltid vært et konkurransemenneske og alltid vært aktiv innen idrett. Det var naturlig for meg å begynne å konkurrere da jeg spilte tennis tidlig i tenårene. Konkurrerte aktivt i 3-4 år før jeg måtte innse at slaget var tapt. Jeg slet med voldsomme luftveisproblemer og dette gjorde at jeg ikke klarte å fortsette med tenniskampene. Da jeg ikke var i stand til å konkurrere lenger mistet jeg interessen, og lette straks etter en ny idrett, forteller Line Marion.

Line Marion Nielsen Kjøniksen på Kvinneguiden!


Vår faste treningsekspert er Line Marion Nielsen Kjøniksen. Line Marion har en mastergrad innen psykologi, coaching og ledelse, og er i tillegg utdannet personlig trening fra Norges Idrettshøyskole, med utdypning innen trening for gravide og skadede.


Coach og motivator

Line Marion jobber som personlig trener, men ser fremfor alt på seg selv som en livsstilscoach/motivator, og du kan lese hennes gode treningstips her på Kvinneguiden.no!

Og det tok ikke lang tid før hun startet med kickboksing og deretter gikk over til kitesurfing. Og fordi hun ønsket mer styrke, fattet hun interesse for styrketrening . Etter seks måneder var hun hekta, og startet med seriøs og tung styrketrening fem dager i uken. Etter bare halvannet år med seriøs trening var Line Marion med i sin første bodyfitness-konkurranse!

- For meg er det helt avgjørende å ha et mål med det jeg gjør. Å strekke seg mot noe. Som person er jeg ekstremt ambisiøs uansett hva det gjelder; jeg vil alltid være best! Det som motiverte meg mest under den første tiden med seriøs trening var at jeg fikk synlige resultater på veldig kort tid, sier hun.

Etter den første konkurransen var Line Marion innstilt på å trene enda hardere og konkurrere igjen, til tross for en tøff diett og oppkjøringsfase før konkurransen.

- For meg handler det ikke om å være kroppsfiksert, men å innrette meg etter de retningslinjene som settes som dommerkriterier for å bli god i denne idretten. Kroppsidealet innen fitness er jo stort sett ikke det samme kroppsidealet kvinner flest har.

- De færreste skjønner hvor hardt arbeid det er. Hver eneste treningsøkt og maten du spiser til daglig teller. Man må være ekstremt målbevvist og viljesterk, siden det er en individuell sport og man stort sett trener på egen hånd. Jeg elsker treningen, å løfte tungt og kjenne at jeg bruker kroppen er en del av hverdagen. Jeg kunne ikke tenke meg å være foruten, sier hun.

Konkrete mål

For å oppnå det man vil enten det handler om trening, jobb eller kjærlighet, er det viktig å være dedikert. Nivået Line Marion holder er i en helt annen skala enn for de fleste av oss, men uansett hvilket nivå man ligger på er det viktig med viljestyrke, stahet og det å være målbevisst. Mange prøver å gå på en konkurransediett (man starter gjerne 3-4 mnd i forveien med streng diett hvor all mat veies) uten å lykkes fordi det blir for tøft.

Line Marion sammenligner dette med vanlige mennesker som ønsker å gå ned i vekt;

- Hvor mange er det som klarer å gjennomføre en påstartet diett? Man må sette seg delmål, og være fokusert hele tiden. Om man blir fristet, så tenk: "Hva blir konsekvensene om jeg gjør dette nå?". Da begynner man å tenke seg om. I tilleg må man være tålmodig, sier hun.

Selv på en tøff konkurransediett kan vekttapet gå tregt til tider. Og Line Marion forteller at man da kan bli stresset og tro man ikke rekker å komme i bra nok form. Det er viktig å tro på seg selv og at man klarer å gjennomføre det!

Vinkle det positivt

I månedene før fitnesskonkurransen fokuserer Line Marion på å leve som normalt, med unntak av at hun vet hva hun skal spise og hvor mye seks dager i uken.

- Jeg tar en uke av gangen, og fokuserer igjen på hver enkelt dag. Står opp og går morgenturer før frokost med hunden min, prøver å vinkle det til noe positivt. Deilig å komme seg ut og våkne skikkelig! På trening og jobb er jeg også målbevisst, tenker kun på det jeg skal gjøre der og da og gir alt, sier hun.

Treningseksperten forteller at det er viktig å holde humøret oppe selv om man til tider er sliten.

- Det er viktig for meg at de rundt meg, særlig mannen min, ikke "lider" av at jeg skal konkurrere. Jeg prøver å lage samme mat til han om vi spiser sammen og er så sosial som mulig på lørdager, siden det er "fridagen" min. Da kan jeg spise og kose meg og har treningsfri. For meg er det ikke vanskelig å holde fokus, det kommer naturlig siden jeg har et så sterkt konkurranseinnstinkt. Noen dager er tøffere enn andre, da gjelder to ting; enten gå seg en tur eller ta seg en liten høneblund, sier hun. Line-marion375

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning