Maten som øker forbrenningen

Få fart på vektnedgangen med disse matvarene!

Publisert Oppdatert
Hvis de to-tre ekstra kiloene sitter som støpt, kan du forsøke å øke forbrenningen din noen hakk ved hjelp av disse matvarene!

Kanel

Hvis du inkluderer en fjerdedel til en t-skje med kanel på noe av maten du spiser hver dag, enten havregrøt, i marinader, på yoghurt eller frukt, skal dette bidra til at det lagres mindre fett i kroppen din.

Grønn te

Koffein er en ingrediens som stimulerer hjerterytmen og tvinger kroppen til å brenne kalorier raskere. I grønn te finnes det også substanser som eksperter mener kan hjelpe deg å brenne fett rundt magen raskere. Du bør drikke minst tre kopper hver dag.

Yoghurt

Melkeprodukter har et dårlig rykte på seg i forhold til kalorier, men lettprodukter inneholder vennlige bakterier som ifølge forskning viser seg å hjelpe deg å redusere mengen av fett som absorberes i kroppen.

Koffein

Igjen; koffein sparker igang forbrenningen din. Koffein gjør også at nedbrytningen av fett i kroppen går raskere og blir mer effektiv. En til to kopper kaffe om dagen er ideelt.

Chilipepper

Chilipepper finnes gjerne i hot salsa samt i mange thai-, indiske,- og kinesiske- curryretter. Denne typen mat er fullspekket med sterk smak som setter kroppens forbrenning i høygir. I tillegg vil chilipepper øke kroppstemperaturen et par hakk, dette gjør at forbrenningen stiger enda litt ekstra.

Kylling og fisk

Kroppen bruker energi til å fordøye mat og kroppen din brenner mer kalorier på å fordøye og brenne protein enn den bruker til å forbrenne karbohydrater og fett. Dette betyr at dersom du spiser fem porsjoner som for eksempel inneholder sunne proteiner som kylling, fisk, grønnsaker og tofu hver dag, kan dette hjelpe deg å holde forbrenningen godt i gang lenge etter at du har spist. I tillegg holder du deg mett lenger!

Kilde: Cosmopolitan.com, Ivillage.com Te320

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning