Lykketipsene som faktisk funker

Regel nummer én er å slutte med sammenligningen.

Lykketipsene som faktisk funker

Lykketipsene som faktisk funker

Publisert Oppdatert
Kjenner du plutselig at livet føles mer traust og slitsomt enn det har gjort tidligere? Virker det som om alt er mer vanskelig å oppnå nå enn før? Det er dessverre en hårfin grense mellom det å være oppgitt til å faktisk bli skikkelig deprimert.

Nyere forskning også viser at kvinner er ekstra sårbare for depresjon mellom 25 og 35 år.

Men denne overlevelsesguiden fra Carol Landau, Ph.D., kan hjelpe deg å komme gjennom år med håp og tillit.

Les også: Lykkelig vinter

Les også: Vær egosistisk

Les også: Nytt år - nye muligheterHer er hva professoren mener kan gjøre livet lettere og mindre utsatt for depresjon.

Ikke sammenlign ditt liv med det du ser på TV

Som oftest skildrer TV livene til kvinner mellom 25 og 35 på slik: trendy leiligheter, kule romkamerater og drømmejobber. Her er virkeligheten: Små hybler, eller man bor sammen med foreldrene, lærling eller praktikant på ubestemt tid og ingen klar retning.

Godta at endringer skaper stress

Å flytte hjemmefra eller begynne å studere, intervju for din første jobb og prøve å få nye venner er spennende, men stressende. Og stress kan utløse depresjon. Faktisk er gjennomsnittlig alder for den første depressive episode for kvinner 24 år. Og mange kvinner fortsetter å slite med depresjon som kan ha startet da de var tenåringer.

Verdsett din frihet

20-årene og tidlig i 30-årene er fulle av nye begynnelser, og du har flere valg. Du kan starte friske relasjoner, uten begrensninger og sosialt press på videregående og universitetet.

Du kan bruke tid på å undersøke dine egne verdier, mål og kreative muligheter.

Vær takknemlig når foreldre kan hjelpe

Hvis du fortsatt bor sammen med foreldrene dine eller må flytte tilbake med dem av økonomiske grunner, vær takknemlig for at foreldrene dine er i stand til og villige til å hjelpe deg. Og fokuser på å spare penger for fremtiden.

Etabler privatliv

Bare fordi du bor sammen med foreldrene dine betyr ikke det at du ikke kan ha privatliv. Men du må kanskje planlegge et familiemøte for å diskutere dine behov. Foreldrene dine vil trolig verdsette muligheten til å dele sine bekymringer med deg.

Dyrk nye vennskap

Å kunne få nye venner og vedlikeholde gamle relasjoner er avgjørende for god helse. Det betyr at du alltid har noen å støtte deg til når du gjennomgår endringer og motgang. Oppsøk nye venner på jobben, i nabolaget ditt, på trening eller gjennom frivillige eller politiske aktiviteter. Bruk sosiale medier som Facebook for å finne folk med samme interesser.

Hvis du er sjenert, motiver deg selv ved å fokusere på de positive følelsene du kjenner i et vennskap.

Ikke glem dine gamle venner

Unngå å trekke deg bort fra gamle venner fordi du er for opptatt. Husk, er en venn er en som elsker og aksepterer deg for hvem du er, ikke hvem du skal være. Bruk e-post, sosiale medier, eller telefon, brev og kort til å holde kontakten. Du vil føle deg bedre og oppdage at mange av vennene dine deler lignende bekymringer.

Ikke mist motivasjonen

Selv om du ikke fikk jobben du ønsket etter utdanning, er ikke situasjonen håpløs. I stedet for å klage over din nåværende jobb, finn en mentor, ta et kveldskurs og hold utkikk etter eventuelle innganger i ditt valgte felt.

Hvis du fokuserer din energi på noe du kan gjøre effektivt enn hva du ikke har muligheten til, vil du føle deg bedre når du er på vei mot målet ditt.

Utforsk alternativer

Hvis du fortsatt leter etter drømmejobben, finn en som gjør at du tjener nok penger til å få kunne bruke ekstra tid til å ta et kurs og snakke med folk i en rekke yrker.

Hvis det er en karriere du tror krever ekstra skole eller praksis, finn noen som vil la deg "skygge" ham eller henne i et par dager slik at du kan se alle sider av karrieren før en beslutning tas.

Hold deg frisk

Å takle livet i dette tiåret er mye lettere hvis du har god helse. Hold deg aktiv og spis sunt. Hvis du legger på deg for mye dette tiåret, vil det være svært vanskelig å miste det senere.

Finn en god lege

Se etter en fastlege eller sykepleier (før du blir syk eller skadet) for å hjelpe deg å opprettholde forebyggende helse. Er du ikke fornøyd med din fastlege, bytt med en gang.

Fest med måte

For mye alkohol eller andre rusmidler, for mange sene kvelder og lite søvn eller trening er en oppskrift på sykdom. I tillegg kan alt dette føre til at du gjør ting eller oppfører deg på måter du vil angre på senere.

Nyt livet

Du trenger ikke å etablere en karriere, lage en langsiktig forpliktelse i et intimt forhold og kjøpe en leilighet eller hus før du er 35 år. Det er ikke noe hastverk.

Bare nyt det du har og jobb mot dine mål. Hvis du føler deg presset eller sjalu på de du ser på TV, prøv meditasjon, yoga eller andre ting som kan roe ned sinnet. Det kan hjelpe deg å sette pris på livet, uansett hva du gjør nå.Kilde: Ivillage.com

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning