Luft i magen?

Du kan slippe den oppblåste magen. Få tips her!

Publisert Oppdatert
Luft i magen er noe av det verste og pinligste man kan oppleve i hverdagen, i hvertfall om det dukker opp helt uventet.

Mage uten luft

Men det finnes måter å bekjempe luften som presser på og gjør magen din om til en stor ballong.

Nettstedet ehow.com forteller deg hva du kan gjøre;

1. Finn ut hvilke symptomer du opplever, og skriv ned hva du spiser hver dag i en uke for å sjekke hvilken mat du reagerer mest på. Noter deg hva som gir deg mest luft.

2. Du bør prøve å redusere mengden av luft du svelger mens du spiser. Dette kan du gjøre ved å tygge maten sakte og spise mindre måltider. Ikke svelg unna maten med væske, ikke snakk og tygg maten samtidig. Slutt å tygge tyggis og å bruke tobakk. Unngå drikke med mye kullsyre og piskede desserter.

3. Du kan bedre fordøyelsen din ved å bli mer bevisst på å spise mer fiber, siden forstoppelse utvider magen og skaper trykk og smerte. Bruk lakserende midler dersom du har problemer med forstoppelse. Når du spiser mat med fiber, er det samtidig veldig viktig å drikke godt med vann da fiber jobber for å trekke vann inn i tarmen og å få fortgang i utskillelsen av ufordøyde stoffer.

4. Slutt helt å spise eller redusere inntak av mat som du vet gir deg luft i magen. Karbohydrater, sukker og mettet fett er det som oftest skaper problemer. Mange sunne og fiberrike matvarer som bønner, brokkoli, blomkål og spirer kan også gi luft i magen, så det kan være fornuftig å innføre disse matvarene forsiktig. Epler, bananer, druer, rosiner, mais, agurk, løk og hvitløk skaper også luft i magen, så prøv å begrense inntaket av dette. Unngå veldig krydret mat.

5. Redusere inntaket av raffinert sukkert og hvetemel. Prøv gjerne kulltabletter som skal absorbere luft i magen. Du kan også prøve å spise brun ris, papaya og ananas, som skal ha en effekt. luft320

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning