Løpetips i varmen

Unngå hetetokter på løpeturen. Slik gjør du det!

Publisert Oppdatert
 • Saken er skrevet av Treningsmagasinet.no!
 • Å løpe i sydligere strøk og på sommerstid kan gi deg hetetokter. Men er du lur kan du nyte fine løpeturer også når det er vamrt ute.

  Det er en god følelse å slippe lange tjukke tights og ulltrøya når man skal ut å løpe, men i Norge kan til og med sommeren være en kald affære. Da er det godt å sette se på flyet og vende nesen mot sydligere strøk. Der er det i hvert fall garantert over 25 grader. Noen av oss finner en ekstra inspirasjon til å trene ekstra mye når solen steker. Det kan derimot bli en kort tur dersom du legger av gårde midt på dagen; solen kan raskt gå fra å bli din beste venn til din verste fiende.

  Følger du disse tipsene kan du unngå dette og få fine opplevelser i shorts og løpesko.

  Tren om morgenen

  Er du en morgenfugl vil ikke dette være noe problem, da fuglene helt sikkert har vekket deg for lengst og morgensolen har stukket deg forsiktig på nesen. Det beste er å trene i tiden mellom 0600 og 0900, alt etter hvor varmt det er. Da er du også ferdig med treningen og har hele dagen til disposisjon.

  Tren på kvelden

  Er det å trene på morgenen det verste du vet kan det være best å legge inn økten etter klokken 1800. Da er solen ikke lenger så sterk.

  Tren på treningssenter

  Ta et avbrekk fra solingen på stranden. Kroppen har godt av en liten pause, så hvorfor ikke melde deg på en spinningtime midt i verste solsteken.

  Intervall på tredemøllen

  Skal du ha intervall og ikke orker å gjøre dette om morgenen, er tredemøllen et godt alternativ. Her har du aircondition og du slipper unna de sterke solstrålene som kan ta knekken på deg midt på dagen.

  Klimatiser deg

  Dersom du skal delta på et løp midt på dagen er det viktig at du reiser til stedet i god tid før selve konkurransen. Kroppen må få muligheten til å venne seg til varmen. Gå turer de første dagene når det er varmt, og på den måten bli mer vant til temperaturen.

  Lette klær

  Gjennomfør trening med lyse og luftige klær slik at du har gode muligheter for å avgi kroppsvarmen. Beskytt også hodet ved hjelp av en caps i sommervarmen.

Les resten av tipsene her!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning