Kvitt deg med magefettet

Treningsmagasinet.no gir deg sine beste tips for flatere mage.

Publisert Oppdatert
Denne saken er skrevet av Treningsmagasinet.no!

Hvordan bli kvitt magefettet for godt? Mange har erfart at når de legger på seg, lagrer fettet seg rundt midjen, og at magefettet er vanskelig å bli kvitt.

  • Les hele artikkelen på Treningsmagasinet.no!
  • Nyere forskning viser at magefett ikke bare har med kostholdet å gjøre, men at stresshormonene kortisol og adrenalin har en finger med i spillet. Når vi er stresset, trenger kroppen raskt påfyll - og da helst i form av raske karbohydrater. Skal man bli kvitt bilringene, må man derfor også angripe det som stresser en. I "Bli kvitt bilringene" av Marilyn Glenville forklarer hun hvorfor fettet lagrer seg rundt midjen, og gir en handlingsplan for hvordan man skal bli kvitt det for godt.

Stress og magefett

Det er ikke tilfeldig at fettet setter seg rundt midjen. Det er nær leveren som raskt kan forvandle fettet til energi. For moderne mennesker har det stresset som sikret oss artens overlevelse, for mange utviklet seg til å bli konstant: Nå er det ikke ville dyr som truer oss, men trafikkork, forsinkelser, stramme tidsfrister osv. Har vi løpt eller kjempet for livet, har vi brukt energi og kroppen trenger påfyll. Men er vi bundet til en kontorpult, vil stadig påfyll lagre seg som fett.

Farlig magemett

Bilringer er ikke kledelig, og det er heller ikke sunt! For mye magefett øker risikoen for en rekke sykdommer, blant annet hjerte-karsykdommer, diabetes, hjerneslag, kreft og høyt blodtrykk. Skal man bli kvitt magefettet, er det viktig å holde blodsukkeret stabilt, blant annet med små og hyppige måltider. Også mosjon må til for å få bilringene til å forsvinne, og en kombinasjon av utholdenhets- og styrketrening gir best resultater.

Få nok søvn

Skal man bli kvitt bilringene, er det viktig å få nok søvn - et punkt som travle mennesker synder mot. Undersøkelser viser at de som sover minst, legger mest på seg. Det kjemiske stoffet leptin, som frigjøres når vi sover, er med på å dempe appetitten. Når vi får begrenset med søvn, synker leptinnivået og trangen til raske karbohydrater øker; kroppen trenger søte matvarer for å holde seg våken!

mage320

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning