- Kutt ut sammenligningen

- Det er galskap å sammenligne seg selv med et urealistisk skjønnhetsideal, mener coach.

Publisert Oppdatert
Skjønnhets-og helsefokuset har gått altfor langt i dag. Når man streber mot noe man absolutt aldri kan oppnå, ender man bare opp med å bli ulykkelig.

Det mener Kvinneguidens coach, Annika Richardsen.

- Genetisk umulig

Richardsen mener at det økte fokuset på kropp og utseendet både er positivt og negativt. Positivt fordi vi trener mer, noe som er bra fordi vi sitter mye mer i ro i jobbene våre enn for eksempel den forrige generasjonen gjorde. Negativt fordi fokuset på utseendet blir urealistisk når man har ekstreme kroppsidealer som vi blir eksponert for via media.

Les også: Dette bør du slutte med

Les også: Når bekymringene tar overhånd

Les også: Aldri god nok?- Den største forskjellen på oss og vår foreldregenerasjon er at vi i dag blir eksponert for ekstreme idealer via et større mediakjør, åtteåringer blir virkelig eksponert for umulige idealer som faktisk ikke finnes. Det er helt galskap at vi sammenligner oss med noe som genetisk er umulig å oppnå, mener Richardsen.

Sunnere trend

Hun synes heller at man skal fokusere på en sunn livsstil fremfor midlertidig endring som å gå ned i vekt.

- Det er viktig å fokusere på en sunn livsstil slik at vi faktisk lever et helsemessig, sunt liv, fremfor å fokusere på å hele tiden måtte gå ned i vekt. Det er jakten på perfeksjonisme som får overfokus og drar oss ned. En sunn livsstil handler om balanse i livet, og det er viktig å kose seg, mener hun.

Richardsen sikter til annen type trening som både får deg til å slappe av mentalt og som roer ned hele kroppen og gjør deg tilfreds med deg selv.

- En trend som kommer mer og mer er spirituell trening som yoga, skygong og meditasjon som hjelper deg å slappe av, bli rolig og kontrollere tankene dine slik at du føler deg bedre.

Coachen tror at vi utvikler en stadig lavere og dårligere selvfølelse når vi hele tiden innbiller oss at det er den retusjerte, polerte og unaturlige kroppen vi ser i magasiner som er det riktige.

- Et symptom på lav selvfølelse er når vi hele tiden sammenligner oss med andre mennesker som vi føler ser bedre ut enn oss selv, sier hun.

- I dag virker ofte skjønnhets-og helsefokuset mot sin hensikt, når du streber mot noe som du absolutt aldri kan oppnå, blir man bare ulykkelig med seg selv, mener Richardsen. Annika220

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning