Kutt småspisingen

Så kan du faktisk gå ned flere kilo på kort tid.

Kutt småspisingen

Kutt småspisingen

Publisert Oppdatert
Å takle søtsuget er avgjørende for å lykkes med kosthold og en vekttap-plan. Men uansett hvilken måte du ønsker å slanke deg på, vil du uunngåelig kjempe mot dette.

Likevel er det mulig å begrense suget etter noe usunt. Først og fremst bør du starte med gode vaner, og dernest tenke på i hvilke situasjoner og når på dagen du opplever det verste suget.

Flere typer sug

Av og til kan det ekstra søtsuget være på grunn av at kroppen din har visse behov. Hvis du plutselig føler deg svimmel eller oppbrukt, kan kroppen din prøve å fortelle deg at du mangler protein, uten at det betyr at du skal spise hamburger eller pommes frittes.

Les også: Slankekurer gjør oss fetere

Les også: Ditt beste treningsår

Les også: Start det nye året med kaffeMen det å kjenne lyst etter varmt popcorn med smør på kino, kan for eksempel være et slags emosjonelt eller psykisk sug. Å lære å skille mellom de to typene sug er viktig for å forstå kroppen din. Nå som du vet hvilke typer sug du kjenner, skal du prøve å lære deg å takle dem.

Prøv dette

Drikk rikelig med vann:

Vann spiller en viktig rolle for kroppens helse. Dehydrering kan forårsake en rekke helseproblemer og dehydrering kan gjøre at du føler deg sulten. Drikk minst åtte glass vann daglig for å føle deg mett og for å avverge søtsug. Når du kjenner du har lyst på noe usunn snacks, drikk et glass vann og kjenn etter om suget kanskje gir seg etter det.

Distraksjon i 10 minutter:

Gi deg selv tid til å kjenne at suget går over. Vanligvis vil det gå bort hvis du konsentrerer deg om andre ting. Ta deg en gåtur, les en bok, ring en venn, gjør noe for ikke å gi etter for fristelsen. Hvis det ikke har gått over etter 10 minutter, stikk på trening. Trening frigjør endorfiner som gjør at du føler deg bra.

Endorfiner frigjøres også når du spiser fett og sukker, så det er fornuftig at trening vil gjøre at suget etter søtsaker går bort. Men i tillegg blir bonusen at stoffskiftet balanseres og du brenner kalorier.

Smakserstatning:

Hvis du kjenner suget etter noe salt snacks, ikke gå for en pose med chips. Erstatt heller dette med noen kuttede grønnsaker med hummus eller spis en liten porsjon middag. For sjokoladesug kan du prøve lettkakao eller to biter med helt mørk sjokolade.

Unngå stress:

Et sug etter karbohydrater er vanligvis et resultat av at du stresser. Trøstemat er som regel mat som inneholder mye unsunne karbohydrater. Grunnen til at vi føler vi trenger dette når vi stresser, er fordi noen karbohydrater er kjent for å trigge kroppen til å skille ut serotonin, en kjemikalie i hjernen som gjør at du føler deg rolig eller at alt er vel. Hvis du er stresset, prøv andre stressmidler før du spiser sjokoladeboller. Yoga, gode pusteteknikker, eller trening er alle gode valg. Hvis du fortsatt må ha karbohydrater, prøv noen sprø, ferske grønnsaker.

Popcorn:

Popcorn kan være en slankers beste venn. Micropop er lav på kalorier sammenlignet med mye annet snacks, og du finner også varianter som nesten er helt fettfri. Du kan også tilsette smak etter behov.

Spise-sjokkis220

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning