Kunsten å kose seg - alene!

Mens venner er blitt sosial kapital og status vurderes ut fra hvor mange venner du har på facebook, kan det være lurt å huske på hvordan man faktisk nyter sitt eget selskap!

Publisert Oppdatert
Har det noen ganger hendt at du sleper deg opp av sofaen for å møte venner, dra på fest eller delta på fritidsaktiviteter selv om du egentlig ikke har særlig lyst? Man er ikke på død og liv nødt til å være sosial hele tiden, noen ganger er det faktisk helt greit å droppe en kul fest til fordel for alenetid.

Ta derfor saken i egne hender, lås døra og ha kvalitetstid for deg selv!

Her er noen forslag til vellykket alenetid:

Seriemaraton
Lag deg brownies med is og hjemmelaget karamellsaus, og sleng deg nedpå sofaen med den komplette samlingen av en god serie du ikke rakk å se på TV.

Oppdag kokeboken
Du har kanskje også en av de som tyr til Toro, Fjordland og frossenpizza i en hektisk hverdag? Enkle løsninger er greit nok det, men man utvikler ikke akkurat kokkekunnskapene i lengden¿ Bruk derfor alenetid til å fordype deg i de nedstøvede kokebøkene i hyllene på kjøkkenet, og lag mat helt fra bunnen av.

Ommøbler leiligheten
Såfremt du ikke bor på et syv kvadratmeter stort rom i kollektiv kan det være forfriskende å omrokkere litt i hjemmet. Ved å flytte ei bokhylle og en sofa kan leiligheten få et nytt uttrykk og du øker trivselsfaktoren.

Skriv et brev
Hvor ofte tar man seg egentlig tid til å skrive et brev? Det går stort sett i små oppdateringer via Facebook, og håndskrevne brev er noe vi gjorde i "gamle dager". Ta deg derfor tid til å skrive et langt brev til en gammel venn eller venninne. Det er både terapeutisk for deg som skriver, og ikke minst veldig koselig å motta!

Eventyrlig lesestund
Gikk du glipp av Ringenes Herre eller Harry Potter da det stormet som verst? Det er aldri for sent å nyte godt lesestoff, og bokhyllene både i butikken og på biblioteker bugner over av eventyrlig fantasy.

Skru av TV`n
Halvhjertede små hobbyprosjekt som en halvstrikket sokk, eller et uferdig smykke måtte kanskje vike plass for Top Modell i høst? Skru av hypnoseapparatet og benytt anledningen til å gjøre ferdig disse små prosjektene du startet på. Kanskje finner du ut at det faktisk var litt gøy allikevel?

Lag album
Bildene ligger trygt inne på PC`n, men ville sikkert gjort seg bedre inne i et kreativt dekorert album. Ved å lage album får du satt hendelsene i rekkefølge, og et mer personlig uttrykk å vise frem til venner og kjente, og mimre over selv.

Puss opp deg selv
Kroppen er som et evig oppussingsprosjekt, og i stedet for fem minutter kjapp barbering av legger om morgenen kan man gjøre det til en mer hyggelig prosess. En god CD og noen tente lys gjør voksing av legger og eventuelt bikinilinje mer overkommelig. Fil og lakker neglene, napp øyenbrynene og legg ny kreativ sminke. Til hverdags får man sjeldent anledning til å eksperimentere, men når man endelig har tid alene kan det være både gøy og inspirerende å ta frem et kvinneblad og forsøke seg på noen av sminketipsene de tilbyr.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning