Knallgode bøker

Unn deg selv eller noen du er glad i en god bok til jul!

Publisert Oppdatert
En god bok er kanskje noe av det beste du kan gi i julegave, eller belønne deg selv med. Vi har spurt bokhandlerne om deres topptips!

4 anbefalinger

- Det er mye godt å velge blant i år! Her er noen av våre medarbeideres favoritter, sier Gine Jonassen,Kategoriansvarlig skjønnlitteratur ved Ark Bokhandel AS.

"Vidunderbarn" av Roy Jacobsen.

- Rørende, sår, humoristisk og gjenkjennelig - kanskje høstens fineste leseropplevelse? Vidunderbarn går rett til hjertet, sier Inger Merete ved Ark kjedekontor.

"Det tapte symbol" av Dan Brown.

- Robert Langdon får brynt seg på frimurerlosjens dypeste hemmeligheter. Nok en drivende og lærerik thriller fra Brown; det ble en vidunderlig natt med lesing, sier Sylvi ved Ark Strandgaten.

"Hundre år" av Herbjørg Wassmo.

- Ny bok fra Wassmo som trekker trådene til Tora og Dina. Forfatteren drar veksler på sine egne vanskelige erfaringer og gir håp om at man kan komme videre i livet etter en skakkjørt barndom. Advarsel: Boken inneholder sterke språklige bilder, sier Ann-Mari ved Ark Majorstua.

"Salvadoreña" av Cecilia Samartin.

- "Salvadoreña" er en vakker roman, og Samartin beviser nok en gang sitt fantastiske talent til å berøre sine lesere. Hun har en egen evne til å dra leseren opp av stolen og inn i handlingen med sine fantastiske skildringer. "Salvadroreña" er en god og gripende roman som vil varme selv de kaldeste hjerter. Virkelig en av årets leseperler, sier Cathrine ved Ark Nesttun.

Flere tips

Også Caroline Heitmann ved Bokkilden har lyst å anbefale "Vidunderbarn" av Roy Jacobsen;

- Det er en herlig roman med sterk 60-talls retrostemning. Og med karakterer som treffer rett i hjertet! Klump i halsen gjennom hele historien. En fulltreffer!

Hun tipser også om følgende bøker;

"New Frontier Hotel" av Line Blikstad.

- Line Blikstads nummer to-bok har fått mye oppmerksomhet og rosende omtaler. Annerledes, smart, litt rastløs skrivestil - men også lavmælt, nært og rørende.

"Min Kamp 1. bok" av Karl-Ove Knausgård.

- Dette er boka for dem som elsker litterære diskusjoner. Ubeskrivelig bra skrevet! Forfatterens helt særegne prosjekt om å være 100 prosent ærlig er fascinerende.

- Og selv om det er opplagt, så må Jo Nesbøs "Panserhjerte" med på listen. Dette er julegaven som vil appellere til flest bokelskere i år. "Harry Hole" skuffer ikke denne gangen heller, sier Heitmann.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning