Kledd for suksess?

Hvordan kler du deg egentlig til det store jobbintervjuet?

Publisert Oppdatert
Du har blitt innkalt til det store jobbintervjuet og det er en stilling du virkelig kunne tenke deg. Du har derfor gjort alle nødvendige forberedelser, men så var det antrekket da¿ Et førsteinntrykk er veldig viktig, og ditt valg av antrekk vil påvirke den potensielle sjefens umiddelbare inntrykk av deg. Så hvordan bør du kle deg? Skal du kjøre "safe", eller bør du skille deg litt ut?
 • Varm i bobler
 • Klærne for alle kvinner!
 • De råeste frisyrene
 • Vi har spurt moteredaktør Randi H. Svendsen i magasinet Costume.

  - Det kommer selvsagt helt an på jobben man skal søke på, svarer hun.

  - Er det en kreativ jobb er større rom for å kle seg litt mer spesielt. Skal man søke jobb på et kontor der alle til vanlig går med dressjakker og blyanskjørt eller slips og dress, ville jeg nok ikke være alt for "crazy" i min egen styling, sier moteredaktøren.

  Det betyr likevel ikke at man trenger å være kjedelig eller ikke være seg selv stilmessig på et intervju, moderasjon er stikkordet.

  - Liker man til vanlig å ha veldig dyp utringing, miniskjørt eller er ekstrem på en eller annen måte, så tror jeg uansett det er lurt å tone det ned. Man skal forsterke inntrykket av seg selv og personligheten sin, antrekket skal ikke være det eneste din, forhåpentligvis, nye sjef husker av deg, poengterer hun.

Her er moteredaktørens tips til antrekk som ser..

Profesjonelt ut
Ikke vær redd for å være sexy selv om du skal søke på en "kontorjobb" med en litt traust sjef, men vær det på en smart måte. Bruk klassiske pumps med høy hel til en drakt, og gjerne en løssittende drakt; bukse og jakke. Det er mange flotte varianter denne sesongen hos alt fra Zara til Stella McCartney. Et klassisk pencilskjørt er businessaktig sammen med en klassisk bluse, og ser best ut hvis den følger kroppsfasongen. Et A-formet legglangt skjørt blir fort traust. Gå for klassisk make up, men gjerne litt rødt på leppene.

Laidback ut
Laidback betyr ikke hullete jeans og T-skjorte med grandiosaflekker. Vær hel og ren, rett og slett! Jeg synes alltid høye heler løfter et antrekk, så gå for eksempel for et par litt vide boyfriend-jeans som du ruller litt opp, en enkel T-skjorte eller genser inni og stram opp antrekket med en dressjakke.

Skiller seg litt ut
Bruk sterke farger eller ton i ton med pasteller, begge deler er litt uventet og ikke noe man ser på som et typisk jobbsøker-antrekk.

Bruk av tilbehør
Er du Balenciaga-jente og digger nagler og den slags, kan du til fordel la dem ligge hjemme på jobbintervju. Det kan kanskje være litt for mye for konservative sjefer. Et belte i livet over dressjakken er kjempekult, her kan du hente inspirasjon hos for eksempel Burberry. jobb_hoyde.gif

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning