Kampen mot brystkreft

Bli med og vis din støtte i morgendagens solidaritetsmarsj!

Publisert Oppdatert
Lørdag 4. oktober er Rosa lørdag, dagen er dedikert til kampen mot brystkreft. En Rosa solidaritetsmarsj går fra sjøsiden av Oslo S, gjennom sentrum, og ender på Aker Brygge.

Sjekker for lite

Informasjonskonsulent i Kreftforeningen, Marte Gråberg, forteller til Kvinneguiden at deres undersøkelser viser at mange kvinner tenker på brystkreft og er redde for å få det selv;

- Men altfor få gjør tiltak for å unngå å få kreft, som for eksempel selvundersøkelse av brystene. Der ser vi klart at vi har en informasjonsjobb å gjøre, sier hun.

Kreftforeningen har valgt Mari Maurstad, Kari Jaquesson og Hilde Lyrån som sine ambassadører for årets aksjon.

- Grunnen til at disse tre er valgt til ambassadører er at de er engasjerte og spreke damer som har lang tradisjon for å støtte aksjonen, sier Gråberg til Kvinneguiden.

Mari Maurstad sier til Kvinneguiden at dette er en støtte til dem som allerede er rammet og samtidig en opplysning til kvinner;

- Brystkreft kan enkelt forbygges. Vi har hørt det før, men man kan aldri si det nok ganger, sier hun.

Maurstad oppfordrer også alle norske kvinner til å gå på mammografi og ultralyd med det samme de kjenner en kul i brystet.

- Det er tiden det tar før du kjenner den og til du går som øker dødsrisikoen. Heller en gang for mye enn en gang for lite, sier hun.

Toget i Oslo

Om du befinner deg i Oslo kan du kaste deg med i toget som starter klokken 12 i sentrum;

- Det blir korte appeller ved generalsekretær i Kreftforeningen Anne Lise Ryel, og leder i Foreningen for brystkreftopererte Lise Høie, før avmarsj klokken 12.00, forteller Gråberg.

Politihester med rosa sløyfer skal gå i front, og Kampen Janitsjar leder toget. Politidirektør Ingelin Killengren skal delta i marsjen, samt flere av fotballspillerne på Lyn. På Aker Brygge vil det være konserter med Venke Knutson og Trine Rein, samt flere sponsoraktiviteter.

bryst2-320

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning