Kake med god samvittighet

Prøv en nydelig kake uten sukker.

Kake med god samvittighet

Kake med god samvittighet

Publisert Oppdatert
Selv om du følger et lavkarbokosthold trenger du ikke å sitte med vann i munnen mens de andre koser seg med kaker. Det er mange lavkarbo-bakebøker som er kommet på markedet den siste tiden.

Enkel sjokoladekake

Oppskriften er hentet fra Cecilie Theiste-Bratlis blogg Fristende lavkarbo. Hun har også gitt ut bok med samme navn.

Les også: Så farlig er fett og sukker

Les også: Mat fra bunnen av

Les også: Derfor får du søtsug


Ingredienser
  • 5 mellomstore egg
  • 6 ss sukrin
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ss fiberhusk
  • 5 ss kakao
  • 4 ss mandelmel
  • 2 ss kokosmel
  • 50 gram smeltet smør

  • Slik gjør du

    Pisk egg og sukrin godt sammen. Bland sammen det tørre, og hell det inn i eggedosisen. Rør til slutt inn smeltet smør. Kaken stekes midt i ovnen på 175 grader i 25-30 minutter.

    Glasur
  • 1,5 kremfløte
  • 50 gram mørk sjokolade (helst over 70%)

  • Slik gjør du

    Smelt sjokoladen. Pisk fløten til myk krem, og bland inn den smeltede sjokoladen. Pynt kaken slik du vil, og dermed har du ditt ferdige produkt.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning