Juicens bakside

Visste du at det er like mange kalorier i juice som i Coca Cola?

Publisert Oppdatert

Frisk appelsin- eller eplejuice er sunt og godt for kroppen! ...eller?

 

Ja, hvor sunt er egentlig juice? Vi har spurt Jeanette Roede, direktør i Grete Roede AS:

 

- Juice er sunt i moderate mengder. Du kan for eksempel bytte ut ett lite glass juice mot én av dagens fem frukt/grønt-varer, sier Roede til Kvinneguiden.

 

Søtt som Coca Cola

Det er imidlertid mye sukker i juice, faktisk nesten like mye som i Coca Cola. Forskjellen er at appelsinjuice inneholder fruktsukker som finnes naturlig i appelsin, mens brus inneholder rent sukker, men begge betegnes som karbohydrat. I tillegg har juice fordelen av å inneholde mange gode næringsstoffer.

 

- Det er også viktig å skille mellom juice og nektar. Nektar er vannet ut og tilsatt ekstra sukker i tillegg til fruktsukkeret. Nektar er omtrent like kaloririkt, men har færre næringsstoffer, sier hun.

 

Roede minner om at juice bør drikkes i forbindelse med et måltid, i stedet for at du går og nipper til et glass hele dagen. Dette skader nemlig tennene dine. Det samme gjelder for all drikke bortsett fra vanlig vann.

 

Spyttet i munnen er syrenøytraliserende og gjennoppretter munnens egen balanse etter at du har drukket eller spist. Nipper du til juice ofte, blir det gjentakende små syreangrep som sliter på emaljen og kan føre til hull i tennene, forklarer hun.

 

Et glass juice om dagen er både sunt og anbefalt, men unngå å bruke den som tørstesdrikk - og drikk opp alt på en gang!

 

colourbox_preview_1005001

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning