Ingen sommerferie?

Ingen grunn til bekymring, man kan også ha en flott sommer hjemme!

Publisert Oppdatert
Etter en lang og kald vinter går man ikke bare lysere tider i møte, men også forventningen om en knall sommerferie. For de fleste innebærer dette å reise bort, enten til fjerne eksotiske reisemål, eller litt mer familiære destinasjoner som hytta eller feriestedet på landet.

Har du imidlertid ikke mulighet til å reise på sommerferie i år, enten det nå er økonomi eller andre hindringer som står i veien, er det ingen grunn til å henge med hodet! Det finnes masse ting man kan finne på hjemme!

Tips til en koselig hjemmesommer:

Grillfest
Kan du gjøre i en park, på verandaen, på et svaberg eller på stranda. Pynt med sommerlig duk, server sprudlende drikke og lag masse spennende salater til grillmaten. Inviter venner og venners venner til en hyggelig sommerkveld. Siden mange reiser bort i løpet av sommeren kan det være greit med litt planlegging på forhånd hvis du ønsker stort oppmøte!

Sommerprosjekt
Bestem deg for å gjøre noe du aldri får anledning til å gjøre resten av året, som for eksempel å male soverommet i lyse farger, beise verandaen eller la dine grønne fingre eksperimentere i hagen. Miks en CD med god musikk og sett i gang!

Nattbading
Den lokale badestranda er kanskje ikke så fristende på dagtid, med skrikende smårollinger, hysteriske småbarnsmødre og sandslott bokstaveligtalt i bøtter og spann¿ Men når kvelden kommer, sola går ned og folk har begitt seg på hjemvei er stranda perfekt.

Fisketur
Hvis du ikke kan dra på ferie, får ferien komme til deg. Det vil si at du kan gjøre en del av de tingene du vanligvis pleier å gjøre på hytta eller feriestedet hjemme. Fisking kan være ett eksempel på dette. Ta med stang, sluk og en god nistepakke!

Lek og moro
I butikken bugner det av sommeraktiviteter på denne tiden av året. Badminton, frisbee, cricket, kubb, drager i alle farger, badebasseng, badeballer, volleyball, og så videre¿ Kjøp inn et mellomstort basseng (om ikke annet for å kjøle ned pilsen), kjøp ulike sommerleker og slipp løs barnet i deg!

Lokale festivaler og arrangementer
De fleste steder har ulike arrangementer på sommeren. Kanskje har du tidligere gått glipp av dem siden du stort sett var på ferie? Stikk innom turistinformasjonen, sjekk kommunens hjemmesider eller se etter lapper i butikken om det skjer noe der du bor i løpet av sommeren.

Båttur
Det er ikke ofte man er ute med båt, men med sommer og sol frister bølgeskvulp og blått hav. Har du ikke tilgang til båt kan det være mulig å slenge seg med bekjente, høre med turistkontoret om det finnes utlån eller sjekke med den lokale campingplassen. Disse låner ofte ut både kajakk, kano og vanlig robåt!

Turist i egen by
Du har kanskje trålet Paris på tvers, klatret i de sveitsiske alpene og vært på safari i Afrika. Men har du egentlig vært på noen av museene eller galleriene der du bor? Skaff deg en oversikt over hvilke utstillinger som finnes der du bor, og legg inn en dag med sightseeing, is og masse fotografering.

Pass et dyr!
Tilby deg å passe kjæredyret til kollegaen, eller venninna di i løpet av sommeren. Det er både koselig, holder deg aktiv, og så gjør du en god gjerning! For dyrebeskyttelsen er det kjærkomment med hjelp da antallet forlatte dyr mangedobles i løpet av sommeren¿

Sommerdrinker
Et klikk på internett, og du finner mange forslag til spennende og friske sommerdrikker. Kjøp inn frukter, juicer og eksperimenter på kjøkkenet. Husk å lage nok isbiter!

Piknik
Inviter kjæresten ut på en piknik i parken, med bagetter, ost, vin og jordbær. Enkelt, og veldig koselig!

Sjømataften
Sommer er perfekt tid for krabbe, blåskjell, reker og kreps! Stikk innom fiskehandleren på vei hjem fra jobb, kjøp med en flaske hvitvin, litt loff og majones. Det er duket for en perfekt maritim kveld!

Planlegg neste ferie
Hvis du uansett føler deg lenket fast til kontorpulten, sommervarmen ikke er annet enn irriterende og alle andre har forlatt åstedet, kan du finne stor glede i å planlegge neste ferie. Kanskje du kan sitte på stranden med en paraplydrink i hånda mens kollegene kjemper seg hesblesende gjennom høststormene her hjemme? ferie_hoyde2.gif ferie_hoyde.gif

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning