I form til sommeren: UKE 9

Gå ned i vekt og bli der med frukt og grønnsaker. Her er kostholds-og treningstipsene for uke 9.

Publisert Oppdatert
Drømmer du om en sunn, frisk, rask og glad hverdag? Bli med oss i Kvinneguiden da vel! Vi hjelper deg med å gjøre drømmen til virkelighet.

Mer enn en slankekur!

I 10 uker presenterer vi oppskriften på en livsstilsendring i form av et solid trenings-og kostholdsprogram laget av våre to eksperter på områdene, Camilla Andersen og Line Marion Nielsen Kjøniksen.

Filosofien vår er at dette skal være mye mer enn bare en slankekur over en periode, men heller en endring som skal vare livet ut.

Hver mandag får du en ukeplan som du forholder deg til mens vi guider deg på veien til et lettere og sunnere liv.

- Kvinneguiden-brukerne vil gjennom dette lære å tenke selv for å skape et klokere kosthold og leve sunnere, sier Camilla Andersen.

I tillegg til de 10 ukeplanene har vi inngått et samarbeid med ekspertene, for de som ønsker ytterligere hjelp på veien.

Tilbud til leserne:

Ernæringsfysiolog


Kvinneguiden har inngått en spesialavtale med Somebody.no, en fyldig kostholdskalkulator på nett der du kan planlegge alle dagens måltider, og få oversikt over kalori- og næringsinnhold.

Kvinneguidens lesere får 500 kroner i rabatt, og for 125,- i måneden får du tilgang til kaloriinnholdet i alle matvarer og kan sammeligne selv og skape ditt eget kloke kosthold. Medlemskapet varer i 6 måneder, deretter til oppsigelse. Beløpet trekkes automatisk fra din konto hver måned.

Bruk Kvinneguidens rabattkode: S15488 for å aktivere tilbudet. Registreringsskjema finner du her


Personlig trener


Kvinneguiden samarbeider også med Gympartner.no , en nettbasert personlig trener. Line Marion Nielsen Kjøniksen har filmet alle treningsøvelsene og laget en egen videoside for Kvinneguidens brukere hvor dere får sett alle øvelsene.

Ved å legge inn kode "kv2009" i registreringsskjemaet, får kvinneguidens lesere 10% rabatt på medlemskap slik at du kan dra nytte av alle medlemsfordelene.

BLA DEG VIDERE FOR KOST-OG TRENINGSTIPS FOR UKE 9!Uke 1

Uke 2

Uke 3

Uke 4

Uke 5

Uke 6

Uke 7

Uke 8

   
Livsstilsendringen uke 9

KOSTHOLD

Fokus: Frukt og grønnsaker

Nå som det går mot sommer er det enklere å spise mer frukt, bær og grønnsaker. I tillegg til å være næringsrikt og godt for kroppen, inneholder frukt og grønnsaker få kalorier.

Sukker i frukt

Mange er opptatt av at det er sukker i frukt og at man derfor ikke skal spise så mye av det. Til det har jeg å

Ernæringsfysiolog Camilla Andersen på Kvinneguiden!

Kvinneguiden.no har inngått et samarbeid med ernæringsfysiologen Camilla Andersen.

Camilla er cand.scient i samfunnsernæring fra Universitetet i Oslo, og driver i dag nettstedet Somebody.no, der hun tilbyr hjelp til varig livsstilsendring og vektnedgang.

si at frukt bidrar med masse vitaminer og mineraler og at dette er den kilden til sukker vi bør unne oss. Men som med alt annet, uten å overdrive.
 • Regn ut kaloriinnholdet her!


 • Det tilsatte sukkeret, derimot, som stort sett finnes i matvarer med "tomme kalorier", som kjeks, kaker, godteri og brus, er det vi først og fremst bør kutte ned på. Frukt er et sunt og søtt alternativ til godteri og dessert. Tørket frukt er mer konsentrert og har derfor høyere sukkerinnhold. Enkelte er også tilsatt sukker. Så spis det som godteri og ikke som frukt!

  Alltid grønnsaker

  Prøv å leve etter at det alltid skal være grønnsaker til måltidene dine. Agurk-skiver på brødskivene, avokado som alternativ til margarin, grønnsaker eller salat til middag og en gulrot å knaske på etter lunsj. På den måten gir du kroppen masse næring for få kalorier. Salater bør ha en proteinkilde for å mette ordentlig. En type rent kjøtt eller egg anbefales.

  På grillen

  Både frukt, bær og grønnsaker egner seg på grillen. Grønnsaker i folie sammen med fisk, grønnsaker på spidd sammen med kjøtt, eller grillet paprika med fyll er bare noen eksempler. Lag spidd med for eksempel jordbær og mango, som grilles i 5 minutter, avhengig av størrelsen på bitene. Smaker ekstra godt med litt is til. Med frukt og grønnsaker på grillen blir du mindre stinn!

  Se her for flere grilltips!

  Hvor mange kalorier

  En kvinne med stillesittende jobb og som ikke trener regelmessig trenger 1800-2000 kcal per dag.

BLA DEG VIDERE FOR TRENINGSPLANEN DENNE UKEN!

TRENING UKE 9: Lår, rygg, armer, bryst, mageFOKUS:

Line Marion Nielsen Kjøniksen på Kvinneguiden!


Vår faste treningsekspert er Line Marion Nielsen Kjøniksen. Line Marion har en mastergrad innen psykologi, coaching og ledelse, og er i tillegg utdannet personlig trener fra Norges Idrettshøyskole, med fordypning innen trening for gravide og skadede.


Coach og motivator

Line Marion jobber som personlig trener, men ser fremfor alt på seg selv som en livsstilscoach/motivator, og du kan lese hennes gode treningstips her på Kvinneguiden.no!

Skal man 'slanke' seg er det viktig å tenke langsiktig for at vektreduksjonen skal vedvare. I mange tilfeller må det en endring av livsstil til.

Styrke og kondisjon

Helsedirektoratet anbefaler minimum 30 minutters fysisk aktivitet daglig. Selv om man går på trening 3 ganger i uka, må man også være noe aktiv de andre ukedagene!

For best effekt ved ønsket vektreduksjon, bør man kombinere styrke- og kondisjonstrening. Ved oppstart av treningen er det viktig å begynne forsiktig: lett belastning/intensitet og relativt mange repetisjoner.

Ukeplan med forslag til treningsøkter og aktiviteter er laget for at du enkelt skal kunne oppnå den vektreduksjon du ønsker.

Dag 1:

Styrketrening

Styrketreningen repeterer du slik: 3 sett x 10-12 repetisjoner
- Oppvarming: valgfritt apparat, lett intensitet 10 minutter
- Nedvarming: Romaskin, moderat intensitet 30 minutter.


STYRKEØVELSENE:

Dag 1:

Styrketrening

Styrketreningen repeterer du slik: 3 sett x 10-12 repetisjoner
- Oppvarming: Romaskin, lett intensitet i 10 minutter.
- Nedvarming: Ellipsemaskin, moderat intensitet i 30 minutter.


STYRKEØVELSENE:

Gående utfall med hantler

Strake markløft. NB! Strak rygg

Smal nedtrekk

Skrå benkpress

Dips på benk (forsøk noen med strake ben, fortsett deretter med 90 grader i bena for lettere belastning

Bicepscurl med skulderpress

Sidelengs planke

BenhevDag 2:

Gruppetrening: HøyPuls eller lignende (aerobic) ca. 30 min

Dag 3:

Aktiv hvile (for eksempel gå tur 30-60 min)

Dag 4:

Styrketrening: 2-3 set x 12-15 repetisjoner

Repetere styrketreningsmønsteret fra dag 1.

Dag 5:

Svømming el. Sykle: moderat intensitet 30 min

Dag 6:

Romaskin el. Ellipsemaskin: moderat intensitet 30 min

Dag 7:

Aktiv hvile (for eksempel gå tur 30-60 min)

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning