I form til sommeren: UKE 8

Slank deg mens du er på farten! Her er kostholds-og treningstips for uke 8!

Publisert Oppdatert
Drømmer du om en sunn, frisk, rask og glad hverdag? Bli med oss i Kvinneguiden da vel! Vi hjelper deg med å gjøre drømmen til virkelighet.

Mer enn en slankekur!

I 10 uker presenterer vi oppskriften på en livsstilsendring i form av et solid trenings-og kostholdsprogram laget av våre to eksperter på områdene, Camilla Andersen og Line Marion Nielsen Kjøniksen.

Filosofien vår er at dette skal være mye mer enn bare en slankekur over en periode, men heller en endring som skal vare livet ut.

Hver mandag får du en ukeplan som du forholder deg til mens vi guider deg på veien til et lettere og sunnere liv.

- Kvinneguiden-brukerne vil gjennom dette lære å tenke selv for å skape et klokere kosthold og leve sunnere, sier Camilla Andersen.

I tillegg til de 10 ukeplanene har vi inngått et samarbeid med ekspertene, for de som ønsker ytterligere hjelp på veien.

Tilbud til leserne:

Ernæringsfysiolog


Kvinneguiden har inngått en spesialavtale med Somebody.no, en fyldig kostholdskalkulator på nett der du kan planlegge alle dagens måltider, og få oversikt over kalori- og næringsinnhold.

Kvinneguidens lesere får 500 kroner i rabatt, og for 125,- i måneden får du tilgang til kaloriinnholdet i alle matvarer og kan sammeligne selv og skape ditt eget kloke kosthold. Medlemskapet varer i 6 måneder, deretter til oppsigelse. Beløpet trekkes automatisk fra din konto hver måned.

Bruk Kvinneguidens rabattkode: S15488 for å aktivere tilbudet. Registreringsskjema finner du her


Personlig trener


Kvinneguiden samarbeider også med Gympartner.no , en nettbasert personlig trener. Line Marion Nielsen Kjøniksen har filmet alle treningsøvelsene og laget en egen videoside for Kvinneguidens brukere hvor dere får sett alle øvelsene.

Ved å legge inn kode "kv2009" i registreringsskjemaet, får kvinneguidens lesere 10% rabatt på medlemskap slik at du kan dra nytte av alle medlemsfordelene.

BLA DEG VIDERE FOR KOST-OG TRENINGSTIPS FOR UKE 8!Uke 1

Uke 2

Uke 3

Uke 4

Uke 5

Uke 6

Uke 7

Uke 8

Uke 9

Uke 10

Livstilsendringen uke 8

KOSTHOLD

Fokus: Spise i farten

Selv om planlagte måltider er det beste, er det ikke alltid mulig å få til. Når du skal ha litt mat i farten, er det vanskelig å vurdere hvor mange kalorier maten inneholder eller hvor mettende den er. Faktisk kan en ferdig salat på en bensinstasjon inneholde flere kalorier enn pølse med brød.

Mest for pengene

Vi har en tendens til å tenke vi skal få mest mulig for pengene. I stedet for å kjøpe en passe porsjon kjøper

Ernæringsfysiolog Camilla Andersen på Kvinneguiden!

Kvinneguiden.no har inngått et samarbeid med ernæringsfysiologen Camilla Andersen.

Camilla er cand.scient i samfunnsernæring fra Universitetet i Oslo, og driver i dag nettstedet Somebody.no, der hun tilbyr hjelp til varig livsstilsendring og vektnedgang.

vi en stor porsjon fordi det bare koster noen kroner mer. Ikke gjør det. Spar heller kalorier enn penger!
 • Regn ut kaloriinnholdet her!
 • Dessuten henger det ofte sammen at billig mat er dårlig mat. Hvis du i stedet for en "Dobbel Whopper" med "stor pommes frites" hos Burger King, velger en vanlig "Whopper" med "liten pommes frites", sparer du 9 kg kroppsvekt på ett år. Når du spiser dette tre dager i uken. Dobbel Whopper med stor pommes frites inneholder 1360 kalorier! Vanlig Whopper med liten pommes frites inneholder 954 kalorier.

  Vær så god sitt!

  Sitt og spis og ta deg tid til å tygge maten. Å spise mens du går fra det ene møtet til det andre, fører til stress og øker bare risikoen for at du spiser noe meningsløst. Ta deg tid til å vurdere hva du skal spise. Grov brødmat med egg eller rent kjøtt, noe grønt og aioli eller pesto er bedre enn lys baguett med ost og skinke.

  Varm mat er også bra, for eksempel wok med kylling. Husk at det er mengden det kommer an på, så ikke spis deg stappmett.

  Salat med grønnsaker, kjøtt eller egg og gjerne litt dressing, gir næring og metthet, men styr unna salater som har mer pasta, ost og dressing, enn grønnsaker. De blir ofte kaloririke. En "baguett med ost og skinke fra 7 Eleven" inneholder 493 kalorier. Lyst brød gir dessuten lite næring og lite metthet. Ikke det lureste valget.

  "Fresh salat (Esso) med pasta, ost og skinke" er et eksempel på at salater kan inneholde mange kalorier. Denne inneholder 509 kalorier. En wienerpølse fra Statoil i brød, med sprøstekt løk, sennep og ketchup har 326 kalorier.

  Hvor mange kalorier

  En kvinne med stillesittende jobb og som ikke trener regelmessig trenger 1800-2000 kcal per dag.

BLA DEG VIDERE FOR TRENINGSPLANEN DENNE UKEN!

TRENING UKE 8:FOKUS: Lår, rygg, skulder, armer, mage

Line Marion Nielsen Kjøniksen på Kvinneguiden!


Vår faste treningsekspert er Line Marion Nielsen Kjøniksen. Line Marion har en mastergrad innen psykologi, coaching og ledelse, og er i tillegg utdannet personlig trener fra Norges Idrettshøyskole, med fordypning innen trening for gravide og skadede.


Coach og motivator

Line Marion jobber som personlig trener, men ser fremfor alt på seg selv som en livsstilscoach/motivator, og du kan lese hennes gode treningstips her på Kvinneguiden.no!

Skal man 'slanke' seg er det viktig å tenke langsiktig for at vektreduksjonen skal vedvare. I mange tilfeller må det en endring av livsstil til.

Styrke og kondisjon

Helsedirektoratet anbefaler minimum 30 minutters fysisk aktivitet daglig. Selv om man går på trening 3 ganger i uka, må man også være noe aktiv de andre ukedagene!

For best effekt ved ønsket vektreduksjon, bør man kombinere styrke- og kondisjonstrening. Ved oppstart av treningen er det viktig å begynne forsiktig: lett belastning/intensitet og relativt mange repetisjoner.

Ukeplan med forslag til treningsøkter og aktiviteter er laget for at du enkelt skal kunne oppnå den vektreduksjon du ønsker.

Dag 1:

Styrketrening

Styrketreningen repeterer du slik: 3 sett x 10-12 repetisjoner
- Oppvarming: Rask gange, lett intensitet i 10 minutter.
- Nedvarming: Tredemølle, moderat intensitet 30 minutter.


STYRKEØVELSENE:

Dag 1:

Styrketrening

Styrketreningen repeterer du slik: 3 sett x 10-12 repetisjoner
- Oppvarming: Romaskin, lett intensitet i 10 minutter.
- Nedvarming: Ellipsemaskin, moderat intensitet i 30 minutter.


STYRKEØVELSENE:

Gående utfall med hantler

Strake markløft. NB! Strak rygg

Smal nedtrekk

Skrå benkpress

Dips på benk (forsøk noen med strake ben, fortsett deretter med 90 grader i bena for lettere belastning

Bicepscurl med skulderpress

Sidelengs planke

BenhevDag 2:

Gruppetrening: HøyPuls eller lignende (aerobic) ca. 30 min

Dag 3:

Aktiv hvile (for eksempel gå tur 30-60 min)

Dag 4:

Styrketrening: 2-3 set x 12-15 repetisjoner

Repetere styrketreningsmønsteret fra dag 1.

Dag 5:

Svømming el. Sykle: moderat intensitet 30 min

Dag 6:

Romaskin el. Ellipsemaskin: moderat intensitet 30 min

Dag 7:

Aktiv hvile (for eksempel gå tur 30-60 min)Uke 1

Uke 2

Uke 3

Uke 4

Uke 5

Uke 6

Uke 7

Uke 8

Uke 9

Uke 10

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning