I form til sommeren: UKE 5

Smarte mellomåltider gjør deg slank! Få tipsene her.

Publisert Oppdatert
Drømmer du om en sunn, frisk, rask og glad hverdag? Bli med oss i Kvinneguiden da vel! Vi hjelper deg med å gjøre drømmen til virkelighet.

Mer enn en slankekur!

I 10 uker presenterer vi oppskriften på en livsstilsendring i form av et solid trenings-og kostholdsprogram laget av våre to eksperter på områdene, Camilla Andersen og Line Marion Nielsen Kjøniksen.

Filosofien vår er at dette skal være mye mer enn bare en slankekur over en periode, men heller en endring som skal vare livet ut.

Hver mandag får du en ukeplan som du forholder deg til mens vi guider deg på veien til et lettere og sunnere liv.

- Kvinneguiden-brukerne vil gjennom dette lære å tenke selv for å skape et klokere kosthold og leve sunnere, sier Camilla Andersen.

I tillegg til de 10 ukeplanene har vi inngått et samarbeid med ekspertene, for de som ønsker ytterligere hjelp på veien.

Tilbud til leserne:

Ernæringsfysiolog


Kvinneguiden har inngått en spesialavtale med Somebody.no, en fyldig kostholdskalkulator på nett der du kan planlegge alle dagens måltider, og få oversikt over kalori- og næringsinnhold.

Kvinneguidens lesere får 500 kroner i rabatt, og for 125,- i måneden får du tilgang til kaloriinnholdet i alle matvarer og kan sammeligne selv og skape ditt eget kloke kosthold. Medlemskapet varer i 6 måneder, deretter til oppsigelse. Beløpet trekkes automatisk fra din konto hver måned.

Bruk Kvinneguidens rabattkode: S15488 for å aktivere tilbudet. Registreringsskjema finner du her


Personlig trener


Kvinneguiden samarbeider også med Gympartner.no , en nettbasert personlig trener. Line Marion Nielsen Kjøniksen har filmet alle treningsøvelsene og laget en egen videoside for Kvinneguidens brukere hvor dere får sett alle øvelsene.

Ved å legge inn kode "kv2009" i registreringsskjemaet, får kvinneguidens lesere 10% rabatt på medlemskap slik at du kan dra nytte av alle medlemsfordelene.

BLA DEG VIDERE FOR KOST-OG TRENINGSTIPS FOR UKE 5!Uke 1

Uke 2

Uke 3

Uke 4

Uke 5

Uke 6

Uke 7

Uke 8

   

Livsstilsendringen Uke 5!


KOSTHOLD:


FOKUS: Kloke mellommåltid

Energien fra et vanlig måltid varer i 3-4 timer. For å holde et stabilt blodsukker og dermed både konsentrasjon og humør oppe, er det viktig og ikke la det gå mer enn 4 timer mellom

Ernæringsfysiolog Camilla Andersen på Kvinneguiden!

Kvinneguiden.no har inngått et samarbeid med ernæringsfysiologen Camilla Andersen.

Camilla er cand.scient i samfunnsernæring fra Universitetet i Oslo, og driver i dag nettstedet Somebody.no, der hun tilbyr hjelp til varig livsstilsendring og vektnedgang.

Lunsj er en fin anledning til å finne på noe annet enn brød, og til å få i seg en god dose grønnsaker. Men det er viktig at du blir mett, så en grønn salat uten protein-kilde er ikke nok. Ha i egg, skinke, kylling, skalldyr eller andre former for kjøtt eller fisk, så blir du mett.

 • Regn ut kaloriinnholdet her!
 • måltidene. Med et mellommåltid unngår du å bli alt for sulten til neste måltid. Blir du alt for sulten er det lett å spise for mye.

  Hva er et mellommåltid?

  Et mellommåltid skal døyve sulten mellom to måltider når det blir for lang tid mellom dem. En kvinne med stillesittende jobb og som ikke trener regelmessig trenger 1800-2000 kcal per dag.

  Mellommåltid som metter

  Det er bortkastet å velge kjeks, bolle, sjokolade eller andre sukkervarer som mellommåltid. Det vil bare gi et kortvarig energi-kick og trigge sulten enda mer. Velg heller mat som inneholder proteiner og fiber som metter.

  "Lompe fra Buer" med "philadelphia ost med krydder" og "kokt skinke fra Gilde": ca 100 kalorier En neve (12 stk)cashewnøtter : 118 kalorier 1 beger "vaniljeyoghurt fra Danone" med 1 porsjon "Go' dag musli fra Axa": 189 kalorier 1 Havreknäcke med 2 skiver "gulost lett fra Synnøve Finden" : 106 kalorier

  Frukt

  1 beger "Bendit Fruktmiks eple, melon & drue fra Bama": 61 kalorier

  Grønnsaker

  1 gulrot: 23 kalorier
  ½ avokado med "reker fra godehav" og "Vita hjertego lett-majones": 173 kalorier

  Unngå disse bombene

  1 stk "hvetebolle fra Goman" : 209 kalorier
  1 stk "Croissant fra Møllerens" : 372 kalorier
  1 stk "blåbærmuffins fra Daisy": 461 kalorier

  Med andre ord; hvis du går fra en daglig "blåbærmuffins fra Daisy" som mellommåltid og erstatter den med 1 beger "f ruktmiks fra Bama", sparer du kroppen din for 21 kilo på et år.

  Hvor mange kalorier?

  En kvinne med stillesittende jobb og som ikke trener regelmessig trenger 1800-2000 kcal per dag. Mellommåltider kan utgjøre 10 % av dagsbehovet, det vil si 180-200 kcal.

BLA DEG VIDERE FOR TRENINGSPLANEN DENNE UKEN!

TRENING UKE 5:FOKUS: Ben, bryst, rygg, armer, mage

Line Marion Nielsen Kjøniksen på Kvinneguiden!


Vår faste treningsekspert er Line Marion Nielsen Kjøniksen. Line Marion har en mastergrad innen psykologi, coaching og ledelse, og er i tillegg utdannet personlig trener fra Norges Idrettshøyskole, med fordypning innen trening for gravide og skadede.


Coach og motivator

Line Marion jobber som personlig trener, men ser fremfor alt på seg selv som en livsstilscoach/motivator, og du kan lese hennes gode treningstips her på Kvinneguiden.no!

Skal man 'slanke' seg er det viktig å tenke langsiktig for at vektreduksjonen skal vedvare. I mange tilfeller må det en endring av livsstil til.

Styrke og kondisjon

Helsedirektoratet anbefaler minimum 30 minutters fysisk aktivitet daglig. Selv om man går på trening 3 ganger i uka, må man også være noe aktiv de andre ukedagene!

For best effekt ved ønsket vektreduksjon, bør man kombinere styrke- og kondisjonstrening. Ved oppstart av treningen er det viktig å begynne forsiktig: lett belastning/intensitet og relativt mange repetisjoner.

Ukeplan med forslag til treningsøkter og aktiviteter er laget for at du enkelt skal kunne oppnå den vektreduksjon du ønsker.

Dag 1:

Styrketrening

Styrketreningen repeterer du slik: 2 sett x 15 repetisjoner
- Oppvarming: Valgfritt kondisjonsapparat, lett intensitet i 10 minutter.
- Nedvarming: Romaskin, moderat intensitet i 20 minutter.


STYRKEØVELSENE:

Benpress - ett ben

Sittende lårcurl

Pec-dec

Sittende roing, ett-arms

Dips på benk (forsøk noen med strake ben, fortsett deretter med 90 grader i bena for lettere belastning

Planken på knær eller tær (begynn på tær, fortsett på knær så lenge du klarer)

Rygghev på ball, event. rygghev apparat

Situps med bena på ball (husk korsryggen i matten!)Dag 2:

Gruppetrening: HøyPuls eller lignende (aerobic) ca. 30 min

Dag 3:

Aktiv hvile (for eksempel gå tur 30-60 min)

Dag 4:

Styrketrening: 2-3 set x 12-15 repetisjoner

Repetere styrketreningsmønsteret fra dag 1.

Dag 5:

Svømming el. Sykle: moderat intensitet 30 min

Dag 6:

Romaskin el. Ellipsemaskin: moderat intensitet 30 min

Dag 7:

Aktiv hvile (for eksempel gå tur 30-60 min)

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning