I form til sommeren: UKE 3

Bli med Kvinneguiden i 10 uker og kom i toppform til sommeren. Tredje ukeplan finner du her.

Publisert Oppdatert
Drømmer du om en sunn, frisk, rask og glad hverdag? Bli med oss i Kvinneguiden da vel! Vi hjelper deg med å gjøre drømmen til virkelighet.

Mer enn en slankekur!

I 10 uker presenterer vi oppskriften på en livsstilsendring i form av et solid trenings-og kostholdsprogram laget av våre to eksperter på områdene, Camilla Andersen og Line Marion Nielsen Kjøniksen.

Filosofien vår er at dette skal være mye mer enn bare en slankekur over en periode, men heller en endring som skal vare livet ut.

Hver mandag får du en ukeplan som du forholder deg til mens vi guider deg på veien til et lettere og sunnere liv.

- Kvinneguiden-brukerne vil gjennom dette lære å tenke selv for å skape et klokere kosthold og leve sunnere, sier Camilla Andersen.

I tillegg til de 10 ukeplanene har vi inngått et samarbeid med ekspertene, for de som ønsker ytterligere hjelp på veien.

Tilbud til leserne:

Ernæringsfysiolog


Kvinneguiden har inngått en spesialavtale med Somebody.no, en fyldig kostholdskalkulator på nett der du kan planlegge alle dagens måltider, og få oversikt over kalori- og næringsinnhold.

Kvinneguidens lesere får 500 kroner i rabatt, og for 125,- i måneden får du tilgang til kaloriinnholdet i alle matvarer og kan sammeligne selv og skape ditt eget kloke kosthold. Medlemskapet varer i 6 måneder, deretter til oppsigelse. Beløpet trekkes automatisk fra din konto hver måned.

Bruk Kvinneguidens rabattkode: S15488 for å aktivere tilbudet. Registreringsskjema finner du her


Personlig trener


Kvinneguiden samarbeider også med Gympartner.no , en nettbasert personlig trener. Line Marion Nielsen Kjøniksen har filmet alle treningsøvelsene og laget en egen videoside for Kvinneguidens brukere hvor dere får sett alle øvelsene.

Ved å legge inn kode "kv2009" i registreringsskjemaet, får kvinneguidens lesere 10% rabatt på medlemskap slik at du kan dra nytte av alle medlemsfordelene.

BLA DEG VIDERE FOR KOST-OG TRENINGSTIPS FOR UKE 3!Uke 1

Uke 2

Uke 3

Uke 4

Uke 5

Uke 6

Uke 7

Uke 8

   

Livsstilsendringen Uke 3!


KOSTHOLD:


FOKUS: Bedre kontroll med middag

Middag hjelper deg til å holde vekten nede. Og det tar ikke så lang tid å lage som man innbiller seg. Varm mat gjør deg ofte mettere enn kald mat, og reduserer behovet for å småspise utover kvelden. I tillegg er middag det måltidet hvor det er lettest å få inn en god porsjon med grønnsaker.

Ernæringsfysiolog Camilla Andersen på Kvinneguiden!

Kvinneguiden.no har inngått et samarbeid med ernæringsfysiologen Camilla Andersen.

Camilla er cand.scient i samfunnsernæring fra Universitetet i Oslo, og driver i dag nettstedet Somebody.no, der hun tilbyr hjelp til varig livsstilsendring og vektnedgang.Planlegg

Det er lurt å planlegge hva du skal ha til middag, gjerne for en uke eller mer av gangen. Da kan du gjøre mer økonomiske innkjøp, men først og fremst unngår du å havne i den situasjonen hvor du er sulten og samtidig skal finne ut hva du skal ha til middag. Da er det lett å havne i nok en kalorifelle.

 • Regn ut kaloriinnholdet her!
 • Raskt og sunt

  Ha alltid egg og strimlet kjøtt i huset. Egg har få kalorier, mye protein og viktige vitaminer og mineraler. Du blir mett av en egg-rett. Strimlet kjøtt steker du raskt sammen med noen grønnsaker mens risen koker. En slik wok inneholder få kalorier, har mye næring. Pass litt på hvilken saus du bruker.

  Hvis du spiser "strimlet svinekjøtt fra Spis" (170g) i stedet for 3 "kjøttkaker fra Finsbråten" (171g), sparer du kroppen din for mye usunt, mettet fett. Rent kjøtt inneholder mer proteiner og sparer deg for usunt, mettet fett. Og ganske mange kilo, avhengig av hvor ofte du velger kjøttprodukter fremfor rent kjøtt. Å leve på ferdigmat blir det fort ekstra kilo av. Spiser du en ½ "Pizza Grandiosa" hver dag og erstatter den med "Biffgryte med grønnsaker og ris fra Fjordland" , sparer du kroppen din for 12.7 kilo på et år.

  Spis en porsjon

  Selv om maten er god trenger du ikke spise mye. Husk at det tar 20 minutter før du kjenner metthet. På 20 minutter kan du klare å spise ganske mye hvis du ikke er bevisst. Når man spiser på restaurant får man en porsjon. Tenk derfor at du er på restaurant hjemme også!

  Hvor mange kalorier

  En kvinne med stillesittende jobb og som ikke trener regelmessig trenger 1800-2000 kcal per dag. Middag kan utgjøre 30 % av dagsbehovet, det vil si 540-600 kcal.

BLA DEG VIDERE FOR TRENINGSPLANEN DENNE UKEN!

TRENING UKE 3:FOKUS: Ben, bryst, mage, armer, rygg!

Line Marion Nielsen Kjøniksen på Kvinneguiden!


Vår faste treningsekspert er Line Marion Nielsen Kjøniksen. Line Marion har en mastergrad innen psykologi, coaching og ledelse, og er i tillegg utdannet personlig trener fra Norges Idrettshøyskole, med fordypning innen trening for gravide og skadede.


Coach og motivator

Line Marion jobber som personlig trener, men ser fremfor alt på seg selv som en livsstilscoach/motivator, og du kan lese hennes gode treningstips her på Kvinneguiden.no!

Skal man 'slanke' seg er det viktig å tenke langsiktig for at vektreduksjonen skal vedvare. I mange tilfeller må det en endring av livsstil til.

Styrke og kondisjon

Helsedirektoratet anbefaler minimum 30 minutters fysisk aktivitet daglig. Selv om man går på trening 3 ganger i uka, må man også være noe aktiv de andre ukedagene!

For best effekt ved ønsket vektreduksjon, bør man kombinere styrke- og kondisjonstrening. Ved oppstart av treningen er det viktig å begynne forsiktig: lett belastning/intensitet og relativt mange repetisjoner.

Ukeplan med forslag til treningsøkter og aktiviteter er laget for at du enkelt skal kunne oppnå den vektreduksjon du ønsker.

Dag 1:

Styrketrening

Styrketreningen repeterer du slik: 2 sett x 15 repetisjoner
- Oppvarming: Rask gange, lett intensitet i 10 minutter.
- Nedvarming: Sykkel, lett intensitet i 10 minutter.


STYRKEØVELSENE:

Benpress

Sittende lårcurl

Brystpress

Sittende roing

Dips

Rygghev på ball

Planken på knær eller tær (hold så lenge du klarer)

Situps med bena på ball (husk korsryggen i matten!)Dag 2:

Gruppetrening: HøyPuls eller lignende (aerobic) ca. 30 min

Dag 3:

Aktiv hvile (for eksempel gå tur 30-60 min)

Dag 4:

Styrketrening: 2-3 set x 12-15 repetisjoner

Repetere styrketreningsmønsteret fra dag 1.

Dag 5:

Svømming el. Sykle: moderat intensitet 30 min

Dag 6:

Romaskin el. Ellipsemaskin: moderat intensitet 30 min

Dag 7:

Aktiv hvile (for eksempel gå tur 30-60 min)

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning