I form til sommeren: UKE 10

Nå er det på tide å vedlikeholde! Kostholds-og treningstips for uke 10 finner du her.

Publisert Oppdatert
Drømmer du om en sunn, frisk, rask og glad hverdag? Bli med oss i Kvinneguiden da vel! Vi hjelper deg med å gjøre drømmen til virkelighet.

Mer enn en slankekur!

I 10 uker presenterer vi oppskriften på en livsstilsendring i form av et solid trenings-og kostholdsprogram laget av våre to eksperter på områdene, Camilla Andersen og Line Marion Nielsen Kjøniksen.

Filosofien vår er at dette skal være mye mer enn bare en slankekur over en periode, men heller en endring som skal vare livet ut.

Hver mandag får du en ukeplan som du forholder deg til mens vi guider deg på veien til et lettere og sunnere liv.

- Kvinneguiden-brukerne vil gjennom dette lære å tenke selv for å skape et klokere kosthold og leve sunnere, sier Camilla Andersen.

I tillegg til de 10 ukeplanene har vi inngått et samarbeid med ekspertene, for de som ønsker ytterligere hjelp på veien.

Tilbud til leserne:

Ernæringsfysiolog


Kvinneguiden har inngått en spesialavtale med Somebody.no, en fyldig kostholdskalkulator på nett der du kan planlegge alle dagens måltider, og få oversikt over kalori- og næringsinnhold.

Kvinneguidens lesere får 500 kroner i rabatt, og for 125,- i måneden får du tilgang til kaloriinnholdet i alle matvarer og kan sammeligne selv og skape ditt eget kloke kosthold. Medlemskapet varer i 6 måneder, deretter til oppsigelse. Beløpet trekkes automatisk fra din konto hver måned.

Bruk Kvinneguidens rabattkode: S15488 for å aktivere tilbudet. Registreringsskjema finner du her


Personlig trener


Kvinneguiden samarbeider også med Gympartner.no , en nettbasert personlig trener. Line Marion Nielsen Kjøniksen har filmet alle treningsøvelsene og laget en egen videoside for Kvinneguidens brukere hvor dere får sett alle øvelsene.

Ved å legge inn kode "kv2009" i registreringsskjemaet, får kvinneguidens lesere 10% rabatt på medlemskap slik at du kan dra nytte av alle medlemsfordelene.

BLA DEG VIDERE FOR KOST-OG TRENINGSTIPS FOR UKE 10!Uke 1

Uke 2

Uke 3

Uke 4

Uke 5

Uke 6

Uke 7

Uke 8

Uke 9

Uke 10

Livsstilsendringen uke 10

KOSTHOLD

Fokus: Du må ville det!

Et bedre kosthold kommer ikke av seg selv og det finnes ingen mirakelkur. Når du går inn for å endre kosthold og vaner er det viktig at du er motivert og at du selv vil og ønsker å gjøre endringer. Du er sjefen i ditt liv og bestemmer hva du skal spise. Jeg håper du har lært å bli bevisst på disse ukene og ønsker lykke til videre.

Ikke slankekur

Ikke velg den mest effektive slankekuren. Ikke velg kurer i det hele tatt. Spis mat du liker, samtidig som du

Ernæringsfysiolog Camilla Andersen på Kvinneguiden!

Kvinneguiden.no har inngått et samarbeid med ernæringsfysiologen Camilla Andersen.

Camilla er cand.scient i samfunnsernæring fra Universitetet i Oslo, og driver i dag nettstedet Somebody.no, der hun tilbyr hjelp til varig livsstilsendring og vektnedgang.

vet hva du gjør. Ikke gå på en kur for raske resultater hvor du må nekte deg alt som er godt. For mange restriksjoner gjør bare livet surt.
 • Regn ut kaloriinnholdet her!
 • Og det er bortkastet også. 9 av 10 går opp igjen etter endt kur.

  Den gylne middelvei

  Det finnes mange " retninger" innen kosthold. Og det virker veldig komplisert å leve sunt. Sannheten er at det er ikke så mye som skal til for å få et bedre kosthold. Og du må ikke gjøre alt "riktig" hele tiden. Du skal fungere sammen med andre i sosiale sammenhenger og i familiesituasjon, og må ikke si nei takk når det kommer kake på bordet i et selskap. Det går an å ta et lite stykke. Det er det som er kunsten. Ikke bruk tiden din på å oppnå noe du ikke kan. Hvis det "koster" for mye å holde magen flat, bør du spørre deg selv om det virkelig er verdt det.

  Bevisste valg

  Når du vet at det er 38 % fett i vanlig salami og 9 % fett i go' og mager salami kan du gjøre et bevisst valg. Når du vet at kjøttdeig inneholder 14 % fett og karbonadedeig inneholder 6 % fett, i tillegg til at kjøttprodukter er en av de største kildene til mettet, usunt fett, kan du gjøre et bevisst valg. Når du vet at en Cookie n' cream is fra Diplom is inneholder 225 kalorier har du i alle fall tatt et bevisst valg når du spiser den.

  Jeg tror på bevisstgjøring, mindre porsjoner og mer hverdags-bevegelse. Takk for følget og lykke til videre ! Hvor mange kalorier

  En kvinne med stillesittende jobb og som ikke trener regelmessig trenger 1800-2000 kcal per dag.

BLA DEG VIDERE FOR TRENINGSPLANEN DENNE UKEN!

TRENING UKE 10:FOKUS: Rygg, lår, armer, mage

Line Marion Nielsen Kjøniksen på Kvinneguiden!


Vår faste treningsekspert er Line Marion Nielsen Kjøniksen. Line Marion har en mastergrad innen psykologi, coaching og ledelse, og er i tillegg utdannet personlig trener fra Norges Idrettshøyskole, med fordypning innen trening for gravide og skadede.


Coach og motivator

Line Marion jobber som personlig trener, men ser fremfor alt på seg selv som en livsstilscoach/motivator, og du kan lese hennes gode treningstips her på Kvinneguiden.no!

Skal man 'slanke' seg er det viktig å tenke langsiktig for at vektreduksjonen skal vedvare. I mange tilfeller må det en endring av livsstil til.

Styrke og kondisjon

Helsedirektoratet anbefaler minimum 30 minutters fysisk aktivitet daglig. Selv om man går på trening 3 ganger i uka, må man også være noe aktiv de andre ukedagene!

For best effekt ved ønsket vektreduksjon, bør man kombinere styrke- og kondisjonstrening. Ved oppstart av treningen er det viktig å begynne forsiktig: lett belastning/intensitet og relativt mange repetisjoner.

Ukeplan med forslag til treningsøkter og aktiviteter er laget for at du enkelt skal kunne oppnå den vektreduksjon du ønsker.

Dag 1:

Styrketrening

Styrketreningen repeterer du slik: 3 sett x 10-12 repetisjoner
- Oppvarming: Valgfritt apparat, lett intensitet i 10 minutter.
- Nedvarming: Ellipsemaskin, moderat intensitet 30 minutter.


STYRKEØVELSENE:

Gående utfall med hantler

Strake markløft

Smal nedtrekk

Skrå benkpress

Dips på benk (forsøk noen med strake ben, fortsett deretter med 90 grader i bena for lettere belastning

Bicepscurl med skulderpress

Planke på ball

Situps på ballDag 2:

Gruppetrening: HøyPuls eller lignende (aerobic) ca. 30 min

Dag 3:

Aktiv hvile (for eksempel gå tur 30-60 min)

Dag 4:

Styrketrening: 2-3 set x 12-15 repetisjoner

Repetere styrketreningsmønsteret fra dag 1.

Dag 5:

Svømming el. Sykle: moderat intensitet 30 min

Dag 6:

Romaskin el. Ellipsemaskin: moderat intensitet 30 min

Dag 7:

Aktiv hvile (for eksempel gå tur 30-60 min)Uke 1

Uke 2

Uke 3

Uke 4

Uke 5

Uke 6

Uke 7

Uke 8

Uke 9

Uke 10

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning