I form til sommeren: UKE 1

Bli med Kvinneguiden i 10 uker og kom i toppform til sommeren! Første ukeplan finner du her.

Publisert Oppdatert
Drømmer du om en sunn, frisk, rask og glad hverdag? Bli med oss i Kvinneguiden da vel! Vi hjelper deg med å gjøre drømmen til virkelighet.

Mer enn en slankekur!

I 10 uker presenterer vi oppskriften på en livsstilsendring i form av et solid trenings-og kostholdsprogram laget av våre to eksperter på områdene, Camilla Andersen og Line Marion Nielsen Kjøniksen.

Filosofien vår er at dette skal være mye mer enn bare en slankekur over en periode, men heller en endring som skal vare livet ut.

Hver mandag får du en ukeplan som du forholder deg til mens vi guider deg på veien til et lettere og sunnere liv.

- Kvinneguiden-brukerne vil gjennom dette lære å tenke selv for å skape et klokere kosthold og leve sunnere, sier Camilla Andersen.

I tillegg til de 10 ukeplanene har vi inngått et samarbeid med ekspertene, for de som ønsker ytterligere hjelp på veien.

Tilbud til leserne:

Ernæringsfysiolog


Kvinneguiden har inngått en spesialavtale med Somebody.no, en fyldig kostholdskalkulator på nett der du kan planlegge alle dagens måltider, og få oversikt over kalori- og næringsinnhold.

Kvinneguidens lesere får 500 kroner i rabatt, og for 125,- i måneden får du tilgang til kaloriinnholdet i alle matvarer og kan sammeligne selv og skape ditt eget kloke kosthold. Medlemskapet varer i 6 måneder, deretter til oppsigelse. Beløpet trekkes automatisk fra din konto hver måned.

Bruk Kvinneguidens rabattkode: S15488 for å aktivere tilbudet. Registreringsskjema finner du her


Personlig trener


Kvinneguiden samarbeider også med Gympartner.no , en nettbasert personlig trener. Line Marion Nielsen Kjøniksen har filmet alle treningsøvelsene og laget en egen videoside for Kvinneguidens brukere hvor dere får sett alle øvelsene.

Ved å legge inn kode "kv2009" i registreringsskjemaet, får kvinneguidens lesere 10% rabatt på medlemskap slik at du kan dra nytte av alle medlemsfordelene.

BLA DEG VIDERE FOR KOST-OG TRENINGSTIPS FOR UKE 1!Uke 1

Uke 2

Uke 3

Uke 4

Uke 5

Uke 6

Uke 7

Uke 8

   

Livsstilsendringen Uke 1!


KOSTHOLD:


FOKUS: Ned i vekt med frokost!

Det er en myte at man sparer kalorier og lettere går ned i vekt om man hopper over frokost. Frokost er en smart start på dagen fordi den gir påfyll av energi og gjør kroppen klar til dagens gjøremål. Hopper du over frokost, ender du mest sannsynlig opp med å spise enda mer resten av dagen.

Ernæringsfysiolog Camilla Andersen på Kvinneguiden!

Kvinneguiden.no har inngått et samarbeid med ernæringsfysiologen Camilla Andersen.

Camilla er cand.scient i samfunnsernæring fra Universitetet i Oslo, og driver i dag nettstedet Somebody.no, der hun tilbyr hjelp til varig livsstilsendring og vektnedgang.

Frokostblandinger

Velg en frokostblanding som gjør deg mett, da slipper du å småspise før lunsj. Axa Gò dag Blåbær har 11.3 g fiber per 100 g og metter derfor bra. Den har 13 g sukker per 100 g, men kommer likevel godt ut på grunn av fiberinnholdet.
 • Regn ut kaloriinnholdet her!
 • Crusli solfrokost har 5.5 g fiber og hele 26 g sukker per 100 g. Det blir som å spise dessert til frokost. Det bør være mer enn 7 gram fiber per 100 gram. Mange frokostblandinger inneholder mye sukker, så sjekk at det er mindre enn 13 gram sukker per 100 gram.

  Brød

  Brød er bra, men ikke overdriv. Hvis du spiser 3 skiver ekstra grovt brød fra Bakers til frokost og reduserer til 2 brødskiver, vil du i løpet av et år ha spart 4.4 kilo. Nesten 1/2 kilo på en måned.

  Pålegg

  Velg magre ost-og kjøttpålegg for å spare kalorier og mettet fett. Hvis du spiser 3 skiver "Gilde Salami" daglig, og bytter til "Gilde go` og mager salami", sparer du 2.5 kg kroppsvekt på et år. Hvis du har 1 ss leverpostei fra Stabburet på brødet daglig, og bytter til mager leverpostei fra Stabburet, sparer du 1.6 kilo på et år. Hvis du spiser 4 skiver gulost fra Synnøve Finden hver dag og bytter til lett gulost fra Synnøve Finden, sparer du 1.6 kilo på et år.

  Hvor mange kalorier?

  En kvinne med stillesittende jobb og som ikke trener regelmessig trenger 1800-2000 kcal per dag. Frokost kan utgjøre 20 % av dagsbehovet, det vil si 360-400 kcal.

BLA DEG VIDERE FOR TRENINGSPLANEN DENNE UKEN!

TRENING UKE 1:FOKUS: Ben, bryst, mage, rygg!

Line Marion Nielsen Kjøniksen på Kvinneguiden!


Vår faste treningsekspert er Line Marion Nielsen Kjøniksen. Line Marion har en mastergrad innen psykologi, coaching og ledelse, og er i tillegg utdannet personlig trener fra Norges Idrettshøyskole, med fordypning innen trening for gravide og skadede.


Coach og motivator

Line Marion jobber som personlig trener, men ser fremfor alt på seg selv som en livsstilscoach/motivator, og du kan lese hennes gode treningstips her på Kvinneguiden.no!

Skal man 'slanke' seg er det viktig å tenke langsiktig for at vektreduksjonen skal vedvare. I mange tilfeller må det en endring av livsstil til.

Styrke og kondisjon

Helsedirektoratet anbefaler minimum 30 minutters fysisk aktivitet daglig. Selv om man går på trening 3 ganger i uka, må man også være noe aktiv de andre ukedagene!

For best effekt ved ønsket vektreduksjon, bør man kombinere styrke- og kondisjonstrening. Ved oppstart av treningen er det viktig å begynne forsiktig: lett belastning/intensitet og relativt mange repetisjoner.

Ukeplan med forslag til treningsøkter og aktiviteter er laget for at du enkelt skal kunne oppnå den vektreduksjon du ønsker.

Dag 1:

Styrketrening

Styrketreningen repeterer du slik: 2 sett x 15 repetisjoner
- Oppvarming: Rask gange 10 min.
- Nedvarming: Romaskin, lett intensitet 10 min.


STYRKEØVELSENE:

Benpress

Brystpress

Sittende roing

Planken på knær (hold så lenge du klarer)

Situps med bena på ball (husk korsryggen i matten!)

Rygghev på ballDag 2:

Gruppetrening: HøyPuls eller lignende (aerobic) ca. 30 min

Dag 3:

Aktiv hvile (for eksempel gå tur 30-60 min)

Dag 4:

Styrketrening: 2-3 set x 12-15 repetisjoner

Repetere styrketreningsmønsteret fra dag 1.

Dag 5:

Svømming el. Sykle: moderat intensitet 30 min

Dag 6:

Romaskin el. Ellipsemaskin: moderat intensitet 30 min

Dag 7:

Aktiv hvile (for eksempel gå tur 30-60 min)

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning