Høstkos i sofakroken!

Hvordan utnytte de kalde mørke høstkveldene best mulig?

Publisert Oppdatert
Høsten er en tid for mørke, regn, forkjølelse, depresjoner og gulnede blader på trærne. Men det er også en tid for sofakos, gode ullpledd, te og friske turer i marka. Det er fullt mulig å gjøre høsten til den beste tida på året!

Slik utnytter du de kalde høstkveldene til det fulleste:

Quiz-kos
Med høsten kommer studentene tilbake til byen. Den syder av liv, og uteplassene er igjen proppfulle av alle slags mennesker. Samle sammen gjengen og dann et eget quizlag, og meld dere på ett av byens mange quizer. La det bli et fast innslag i uka, med litt mat, noe godt å drikke og triviell kunnskap i fri flyt.

Perfekt høstsnacks!

Te eller kaffe
Enten du foretrekker te eller kaffe, er det alltid mye godt og spennende å velge mellom. Dra innom en butikk du vet selger i løs vekt og prøv ut noen nye sorter du ikke har prøvd før. Invester gjerne også i en ny stor tekopp som du kan holde mellom hendene mens du koser deg i sofakroken.

Kveldsturer
Det har blitt mørkt ute, og gatene er nesten tomme siden de fleste stort sett har krøpet inn i hulene sine for kvelden. Da er det perfekt å gå hånd i hånd med kjæresten sin, mens man trekker inn den karakteristiske kjølige høstluften og titter inn i lyset fra de forskjellige hjemmene dere går forbi. Kanskje stikker dere innom en kafé på vei hjem, og drikker en kopp varm kakao med krem?

Puslerier
Du har kanskje ikke vært den mest fingernemme personen, men dette kan fort gjøres noe med. Enten via ett par tasteklikk på nettet, eller ved å alliere deg med en kreativ og flink venninne. Lær deg å strikke sokker, ei lue, noen vanter, et sjal, hekle et teppe eller kanskje sy et lappeteppe? Bruk tid på å finne rette farger og stil, og sett i gang. Dette er noe du fint kan gjøre i hjemmets lune rede, eller på kafé med venninnene. Hva med å gjøre dette til en fast ordning? Det finnes også mange strikkekafeer rundt omkring du kan ta kontakt med hvis du ikke kjenner noen som kan å strikke. Ta kontakt med nærmeste garnbutikk, så kan de hjelpe deg videre!
Sjekk ut: Knittinghelp.com

Forbered julegavene
Joda, det er kanskje litt i tidligste laget¿ Men husker du i fjor? Da du stresset rundt i overbefolkede butikker, med slitsom julemusikk som forsøkte å overdøve kjeklingen til ymse gretne kunder¿ Dette unngår du fint ved å skrive en liste og begynne forberedelsene allerede nå. Med høstsalget kan du også gjøre noen kupp! Du kan også begynne forberedelsene til en gavekalender, for å glede en venn eller venninne, et familiemedlem eller din kjære!

Hjemmesyssel
Sommeren ble brukt til å ligge på stranda, grille i parken eller kanskje reise rundt på diverse festivaler. Hjemmet stod kanskje ikke sterkest i fokus disse månedene¿ Benytt derfor disse mørke kveldene til å sysle litt i hjemmet. Kanskje kan du male om møblene og skape en annen stil? Kanskje er på tide å sy opp de gardinene, eller male den veggen du har utsatt så lenge? Sorter klær, ta frem høstgarderoben og legg vekk ballerinaskoene.

Inviter venner hjem til deg
Tenn lys, lag noe godt og inviter noen venner hjem til deg selv. Fordelen med å sitte hjemme er at dere slipper å bli forstyrret av andre, og du slipper å bevege deg en meter over dørstokkmila.

Skrekk-kos
Allier deg med noen som er like glad i film som deg selv, fortrinnsvis noen som er glad i skrekkfilmsjangeren. Denne er perfekt for litt mørke kvelder, hvor greinene pisker mot ruta og gatene er stille.

Unn deg noe ekstra
Når ting føles litt kjipt er det lov å unne seg noe ekstra. Det kan for eksempel være en massasje, en hårklipp et nytt klesplagg eller å bestille en utenlandsreise.

Begynn å trene
Den største goden med å trene på høsten er at du virkelig får god tid til å forberede deg på bikinisesongen (neste gang skal den ikke komme så brått på¿), du føler deg mye sprekere både fysisk og psykisk og du kan med god samvittighet sluke nedpå god mat mens du dormer i sofakroken etterpå.

Fra A til Å
Print ut en oversikt over byens mange kafeer og restauranter. Gå alfabetisk til verks i løpet av høsten, og besøk plasser du enda ikke har vært på. Sjekk også ut om disse har konserter eller andre arrangementer du normalt ikke ville oppsøkt.

Et massivt utvalg av serier
Det finnes så utrolig mange bra serier å velge mellom. Sjekk for eksempel ut klassikeren "Twin Peaks", actionfylte "P rison Break", litt småforvirrende "Lost", spennende "Heroes", macho "Band of Brothers" eller sexy massemorder "D exter", og du har mange underholdende timer i vente! host_hoyde.gif

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning