Hold vekten i ferien

Unngå å legge på deg i ferien og få kontroll over vekten din. Tipsene får du her!

Publisert Oppdatert
En undersøkelse utført av University of Minnesota viser at daglig vektsjekk hjelper mennesker å gå ned i vekt. Det er likevel ikke sikkert at dette passer for alle!

Kontroll på vekten

20 prosent sa at de aldri veide seg selv mens 40 prosent sa at de veide seg selv daglig eller ukentlig. De som veide seg daglig mistet i gjennomsnitt seks kilo versus de som veide seg selv ukentlig som i gjennomsnitt mistet tre kilo. De personene som ikke veide seg, la på seg fire kilo i gjennomsnitt.

Forsker Jennifer Linde, forklarer at daglig sjekk av vekten sammen med diett og riktig trening, er den enkleste måten å gå ned i vekt på.

- Det er dermed lettere å gjøre små, daglige rettelser både i forhold til aktivitetsnivå og matinntak fremfor å prøve å kompensere etter man har lagt på seg i en periode, sier Linde.

Men daglig veiing er likevel ikke for alle, flere slankeprogram foreslår ukentlig veiing fordi både vann i kroppen, mestruasjonssyklus og unøyaktig vektnål gjør det mer presist å veie seg hver uke fremfor hver dag. Mange mener at ukentlig veiing gir et bedre bilde på vektstatusen samtidig som man har tid til å justere aktivitetsnivå og diett for å få kontroll dersom man legger på seg.

Det er lurt å holde vekten under kontroll, men samtidig viktig å ikke bli en slave av badevekten. Dermed er det viktig at rutinene virker for deg.

5 tips1. Hva gjør du med informasjonen fra badevekten? Om du har gått ned kilo og ønsker å feire med sjokoladekake eller om du har lagt på deg og ønsker å kaste opp eller spise alt innen rekkevidde, skal du droppe badevekten. Men om du bruker informasjonen, enten opp eller ned, som en del av din strategi for å holde vekten i sjakk, er dette bra.

2. Du bør kun veie deg selv om morgenen. Om du veier deg etter måltider eller etter trening for å se hvor mye du har "forbrent av" (man mister gjerne mer veske enn fett grunnet svetting på trening), eller når du har forspist deg for å se hvor mye skade du har bragt på deg selv, er ikke veiing effektivt.

3. De fleste badevektene er upresise, derfor skal du ikke stole hundre prosent på tallene.

4. Vekten vår går i berg og dalbane hver dag på grunn av væskebalansen i kroppen, på grunn av menstruasjonssyklusen og andre ting. Noen ganger kan det vi tror er ekstra magefett faktisk være vann.

5. Du kan prøve å utvikle andre vektstrategier som ikke nødvendigvis inkluderer badevekten. Noen kvinner sjekker vekten sin i forhold til om buksene deres passer. Målebånd er også et nyttig, og ofte bedre verktøy enn vekten. Se etter positiv forbedring om du følger et treningsprogram, gjør sunne matendringer i dietten din, holder en matdagbok eller øver deg på bevisst spising. Faktum er at om du gjør positive endringer på enkle områder, vil du gå ned i vekt. Du trenger ikke baderomsvekten for å oppnå suksess!vekt320

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning