Hold nyttårsforsettet!

Livsstilscoach Kari Sørlie motiverer deg for et nytt og bedre år!

Publisert Oppdatert
Dersom du har tenkt å begynne 2009 med nyttårsforsetter, er det viktig at du holder viljestyrken oppe og er motivert for en frisk start!

- Sett deg delmål

Livsstilscoach Kari Sørlie merker pågangen av folk med nyttårsforsetter i januar;

- Det er noe med en ny start, og det kan handle om at man aldri blir helt fornøyd. Man har alltid noe i bakhodet som man vil gjøre eller strebe etter å få gjort, og 1 januar er for mange en naturlig dag å starte på, sier Sørlie til Kvinneguiden.

Hun synes det positive med nyttårsforsetter er at du får bevisstgjort det du ønsker deg og at det viktigste da kommer høyest opp på agendaen. Men vil du lykkes med nyttårsforsettene dine, mener coachen at du må unngå å ta for hardt i;

- Sett deg realistiske mål og gå sakte frem. Det lureste er å sette deg delmål, da får du mestringsfølelsen tidligere og blir motivert til å fortsette, forklarer Sørlie.

Hun eksemplifiserer med at du hvis du vil gå ned 10 kilo i løpet av neste år, er det greit å sette en sluttdato og ha som mål to kilo i måneden. Ser du at målet ditt ikke kan nåes i mai, forskyver du hvert delmål og følger planen videre.

Start på nytt

- Dersom du ikke lykkes med forsettet ditt, skal du skrive en stikkordsliste over hva som gikk galt. Ofte er vi for selvkritiske og føler at vi ikke er flinke nok - dette fører ikke frem til noe som helst, sier coachen.

Dermed mener hun at du konkret skal legge bak deg at du startet for hardt og heller tenke over hva du lærte i denne prosessen.

- Spør deg selv hvordan du skal gjøre det bedre nå. Tenk over hva som er viktig for deg og ikke for andre - hent motivasjon på denne måten, det er en læringsprosess. Husk på at de fleste trenger flere forsøk på å nå et mål, sier Sørlie.

Hun understreker at du skal forberede deg godt før du starter på forsettet ditt, det gjør du ved å tenke over at du lett kan "sprekke";

- Det viktigste er at du har en slagplan! glad-320

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning