Herlig helg

- Slapp av i helgen, uten dårlig samvittighet, sier Kari Jaquesson. Få flere råd her!

Publisert Oppdatert
Føler du at du er nødt å utnytte fridagene i helgen best mulig? Stresser du med dårlig samvittighet fordi du sover til klokken 14 på søndagene? Det beste rådet er å kvitte seg med den dårlige samvittigheten med en eneste gang!

Deilig med bevegelse

Treningsmogul og livsstilsmotivator Kari Jaquesson synes dårlig samvittighet er bortkastet tid;

- Det er bare teit å gjøre èn ting og samtidig ha dårlig samvittighet for det. Vil du slappe av hele helgen, så gjør du det, sier hun til Kvinneguiden.

Og de fleste har lyst å hvile seg og slappe av i helgen, men det er mange måter å gjøre dette på!

- Helgen kan du bruke på å hvile deg gjennom og oppleve noe annet enn du vanligvis gjør. Gjør hva du vil med livet ditt, men om du sitter i ro hele uken på jobben og sitter i ro når du kommer hjem, blir det kanskje litt mye å sitte i ro hele helgen også, sier Jaquesson.

Samtidig som hun mener at det er helt opp til hver enkelt hvordan man velger å bruke fritiden sin, tipser hun om fordelene med å bevege seg.

- Fysisk aktivitet hjelper deg å skru av hodet litt og la kroppen gjøre jobben - det gir en bra balanse i forhold til hverdagen hvor man ellers bruker hodet, sier hun.

Helgetips

Trening er for mange et negativt ladet ord, og du kan få mye god, fysisk aktivitet ved å bare bevege litt på kroppen.

- Å for eksempel oppleve naturen på fritiden gir en annen dimensjon, de fleste lever livet gjennom å bruke hodet. Lite fysisk aktivitet og bevegelse kan føre til blant annet overvekt, depresjon eller apati. Om du beveger deg, vil dette gi en ny glød i hverdagen, mener Kari.

Og det er ikke så mye som skal til, her er livsstilsmotivatorens bevegelsestips:
  • Gå en tur
  • Gjør noe sosialt som involverer fysisk aktivitet
  • Dra til svømmehallen
  • Ta en tur på sykkelen
  • Ta en spasertur i bysentrum
  • Dra ut og danse

    - Å bevege seg og gjøre litt mer enn hva man er vant til, gir deg et mentalt friminutt. Fysisk aktivitet gjør at du får brukt opp stresshormonene og dermed slapper bedre av, sier Jaquesson.helg320

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning