Her er treningsmotivasjonen!

Tungt å etablere treningsrutiner? Her er rådene fra motivator Arild Hoksnes.

Publisert Oppdatert

Etter jula hadde du kanskje planer om å komme i gang med treningen igjen, eller begynne for første gang? Og du klarte kanskje å komme i gang, men nå skal de daglige rutinene legges. Det er ikke alltid lett å finne frem motivasjonen når den første spenningen er over. Hvis du i tillegg syns resultatene lar vente på seg kan det være ekstra tungt å fortsette den gode trenden.

 

I følge motivator Arild Hoksnes kan det lønne seg å tenke gjennom hva som motiverer deg til å trene.

 

Tre typer motivasjon

 

- Det finnes tre typer motivasjon: Desperasjon, rasjonalisasjon og inspirasjon. Desperasjon er at jeg , rasjonalisasjon er at jeg bør, mens inspirasjon er at jeg vil. Det er inspirasjon som virker, forteller han.

 

For å finne den rette inspirasjonen mener han at du kan forestille deg at du er på vei mot noe i stedet for på vei bort fra noe. Prøv å forestill deg hvordan du kommer til å ha det etter trening, både fysisk og psykisk.

 

- Lytt til en indre stemme som sier: "Jøss, jeg ser du har begynt å trene, har du gått ned noen kilo/fått bedre kondisjon!" Se for deg bildet av ditt nye trenende jeg, kjenn på godfølelsen når alle gode kjemikalier koker i deg etter trening, råder Hoksnes.

 

- God gammeldags innbilning eller visualisering virker, avslutter han.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning