Hekta på utseende?

Hvor viktig er det egentlig, og hvor mye vurderer man andre ut fra utseende? Vi har spurt våre forumbrukere!

Publisert Oppdatert
Det sminkes, styles, vokses, klippes, vi tar solarium eller bruker selvbruningskrem, barberer leggene og napper øyenbryn. Men hvor mye betyr egentlig utseendet i bunn og grunn?

Vi har spurt våre forumbrukere om hvor mye utseende betyr for dem, hvor mye tid de bruker på det, og hvor mye de vurderer andre ut fra utseende.

Her er noen av bidragene:

Veldig viktig
"Utseendet mitt er veldig viktig for meg. Det gjør meg tryggere når jeg møter nye mennesker. Når man er fornøyd med seg selv stråler man litt ekstra. Jeg får ofte komplementer når jeg har gode dager og føler meg vel. Jeg synes det indre betyr litt mer, men det er det ikke snakk om nå.

Bruker 20-30 minutter hver morgen. Jeg elsker å sove og kan finne på fikse meg på jobb for å få sovet de ekstra minuttene.

Jeg får jo klart et første inntrykk av utseendet, enten pen eller mindre pen. Vurderingen min kommer fra kroppsholdning, måten de snakker på, går på, ler/smiler og deres selvtillit. Er de veldig pene og har veldig høy selvtillit så kan jeg bli litt skremt. De 2 mennene jeg har vært forelsket var IKKE noe jeg ville snudd meg etter på i første gang".

Er meget kritisk
"Jeg tror utseende teller utrolig mye for de fleste jenter! Hver dag er et evig mas i media om hvem som har den hotteste kroppen, og på hjemmebane er guttevennene mine meget fokuserte på søte og sexy jenter. Dette gjør at jeg blir kritisk til meg selv. Uansett hvor fine klær, heldig hårsveis og så videre man har, blir man alltid utkonkurrert av de klassiske vakre jentene som det er mange av her i Norge. Det her er noe jeg tenker på ganske ofte, spesielt nå som jeg har ganske ny kjæreste og skulle ønske jeg var penest i verden.

Bruker fra 20 min til en time på morgenen. Det blir en runde med vasking av hår, hårføner, rettetang og legging av naturlig makeup før jeg går ut døra. En annen sak er at jeg bruker mye PENGER på utseende. Om noen produkter lover at de kan gjøre meg freshere, må jeg jo bare prøve.. Jeg har ikke dårlig selvtillitt, selv om det kanskje høres slik ut i dette innlegget.

Vurderer vanligvis ikke folk ut fra om de er pene eller ikke. Ser kanskje mer på hvordan de utrykker seg gjennom klær, spesielt hvis de skiller seg ut ved å være emo, "bimbo", ekstremt moteriktige, sporty og så videre. Er enig i at kroppsholdning og oppførsel har mer å si".

Opptatt av vekt
"Utseendet mitt betyr fremdeles veldig mye, selv om jeg vet at jeg får flere og flere andre kvalifikasjoner. Men det er jo utseendet som er synlig til andre. Det er veldig viktig for meg å alltid se bra ut - på jobb, på date, i studiesammenheng. Liker når folk ser på meg i gaten. Og bruker mye penger på klær - selv om jeg tenker godt før jeg kjøper noe nytt - det må passe inn i skapet mitt, eller, omvendt, sjokkere meg selv og de andre på gata.
Er veldig opptatt av vekt - den skal være 57, ikke mindre, ikke mer. Har jeg et par kilo som ferieminne, gjør jeg alt for å gå ned.

Bruker ikke så mye tid på å kle på meg, står ikke foran skapet i timevis - men det er på grunn av forberedelsesarbeid som foregår i hodet mitt. Jeg planlegger nøyaktig hva jeg skal ha på seg - alt fra sko til hår, tilbehør og parfyme.

Delta i diskusjonen her! utseende_hoyde.gif utseende_hoyde2.gif

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning