Grønt og godt

10 gode grunner til å spise grønnsaker!

Publisert Oppdatert
Om du spiser grønnsaker regelmessig får du i deg masse næring som kroppen skriker etter, og det finnes mange måter å få i seg nok grønt på.

Grønt snop

Du kan for eksempel dele grønnsakene opp i små biter og legge de i en matboks som du tar med deg på jobben. Da kan du småspise med god samvittighet hele dagen uten at det koster helsa noe. I tillegg kan du blande sammen en god sunn dip, bruk bruker kesam, lettrømme eller yoghurt.

Dersom du ønsker å bedre kostholdet, er flere grønnsaker i hverdagen en kanonstart på forsettet!

Derfor skal du spise grønnsaker

1. Det er naturlig mat smekkfull av vitaminer og mineraler som kroppen din elsker.

2. Grønnsaker inneholder lite fett og lite kalorier og du kan kose deg med god samvittighet.

3. De fargerike herlighetene er en fantastisk kilde til fiber slik at du holder deg mett, og du får energi til å komme deg gjennom dagen.

4. Vitaminene booster kroppens energiproduksjon i muskelcellene som igjen gjør oss sterkere, i tillegg brenner vi mer kalorier som følge av dette.

5. Om du fyller kostholdet og måltidene dine med grønnsaker vil dette hjelpe deg å komme inn i favorittbikinien din. Undersøkelser viser at vegetarianere er mellom 10 og 20 prosent lettere enn kjøttspisere. Og hvis du spiser deg halvveis mett på grønnsaker får du ikke i deg så mye av den fete maten!

6. Grønnsaker gjør mat mye mer spennende! Se for deg en middagstallerken med og uten grønnsaker. Du vil antakeligvis velge middagstallerken med grønnsaker på grunn av de friske fargene og smaksvariasjonen.

7. Grønnsaker inneholder stort sett alle vitaminene vi trenger. Dessuten bygger vitaminene opp skjønnheten utenpå og gjør huden finere.

8. Det sies at gulrøtter hjelper på å bedre synet.

9. Den naturlige maten hjelper deg å holde blodtrykket på et normalt nivå, reduserer risikoen for hjertesykdommer, slag og enkelte typer kreft.

10. Grønnsaker hjelper på fordøyelsen, holder blodsukkeret på et stabilt nivå og kontrollerer apetitten din.

Kilde: Forskning.no, weightlossforall.com, 5aday.nhs.uk, fruitsandveggiesmatter.goNyttige tjenester

FORUM

Underholdning