Gravid glede

Her er tipsene som får deg til å glede deg i svangerskapet!

Publisert Oppdatert
Det kan være vanskelig å nyte svangerskapet fullt ut når kvalmen presser på, ryggen er vond og anklene hovne av vann. Og hvordan skal nå egentlig fødselen gå? Coach Vibecke M. Garnaas vil få deg til å fokusere på en tenkt første samtale med ditt ufødte barn.

Les mer om å nyte svangerskapet!

- Du bærer på en skatt

- Forsøk å forestille deg hvordan du vil at den første samtalen med ditt ufødte barn skal være. Hvordan kommuniserer du med barnet i magen? Og hva er det du egentlig formidler til ditt ufødte barn?, spør Garnaas.

- Vil du at din første samtale med barnet ditt skal bestå av glede, kjærlighet og inspirasjon, så er tiden inne for å bevisstgjøre følelser som ødelegger for denne samtalen. Kun ved tilstedeværelse kan du veilede den lille astronauten trygt i land, fortsetter hun.

Dette kan du gjøre

Det å være gravid kan oppleves som en stor utfordring for mange. Opplever du å ha liten tid til deg selv og magen? Sliter du med å tilpasse deg omgivelsene? Er du engstelig for fødselen eller tiden som kommer?

Da kan kanskje disse tipsene hjelpe deg med å fylle veien som gjenstår med glede, kjærlighet og inspirasjon:
  • Sett av tid til deg selv. Minimum 20 minutter hver dag der du kun har fokus på deg selv.
  • Lær deg pusteteknikker. Pusten er et viktig verktøy og da spesielt for gravide. Du kan ved hjelp av pusten begrense smerter før og under fødselsforløpet samtidig som du får mer energi til å utføre "jobben".
  • Sørg for å ha et variert kosthold. Dette vil gi deg mer energi og du vil gi barnet ditt en god start på livet. Du slipper også da de ekstra kiloene.
  • Fysisk aktivitet. De aller fleste kan utføre noen form for fysisk aktivitet og det setter i gang endorfinene i kroppen. Tilpass aktiviteten til det stadige du befinner deg på. Lytt til kroppen, men er du usikker så hør med lege eller jordmor.
  • Meditasjon. Sett av ca 20 minutter daglig for å lytte til hva følelsene forteller deg og still deg selv følgende spørsmål: "Hva formidler jeg til barnet mitt nå? Er dette følelser som gir barnet mitt de beste vekstmulighetene?" Hvis svaret er nei, så fortsett med å stille spørsmål inntil du får et positivt svar.
  • Avslutt dagen med en samtale mellom deg og barnet. Denne samtalen skal være en positiv og oppløftende samtale. Flott om far også kan få delta. La dette bli en vane som fortsetter etter at barnet er født.
  • - Det finnes utallige forum og nettsteder som kan støtte eller skremme en gravid i denne tiden. Informasjon er trygghet og vi vil gjerne føle oss både trygge og sikre på at vi gjør det beste for barnet vårt. Men en ting kan du være trygg på og det er at den kvinnelige kroppen "vet" akkurat hva den skal gjøre, så lær og lytt til hva den forteller deg. Du har alle de ressursene du trenger, sier coachen.
Gravid320--

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning