Gratis vareprøver på nett?

Funker egentlig nettsidene som lover deg gratis vareprøver? Vi har sondert terrenget. Les hva vi fant ut!

Publisert Oppdatert
Det finnes en rekke nettsider med kampanjer og tilbud av ymse slag. Vi har sjekket ut mulighetene for å finne gratis vareprøver på nettet.

Slik kommer du i gang:

Ved å enkelt google "gratis vareprøver" kommer det opp en rekke lokkende invitasjoner til nettsteder som har spesialisert seg på å samle opp gratis vareprøver, konkurranser og produkter. De lokker med utsagn som "her finner du flere hundre gratis vareprøver som du kan bestille rett hjem til din egen stue", "her finner du gratis vareprøver, konkurranser, spill, programvare og forøvrig linker til alt som er gratis", "Norges ultimate guide til gratis vareprøver, konkurranser og ekstremt gode tilbud".

Dette ser jo så langt veldig lovende ut!

Her er noen nettsteder verdt å sjekke ut:
1gratis.no
Gjerrigknark.com
Gullgruven.com
Gratisdeal.com
Basaar.no

I mylderet av tilbud finner vi blant annet kondomer, filmer, sokker, undertøy, barnebøker, pakker med scrapbooking og tannbleking - alt gratis selvfølgelig!

Det virker jo unektelig forlokkende å sitte hjemme i egen stue, og få levert alskens rariteter i posten ett par dager senere.

Ett par-tre tasteklikk viser imidlertid at det kanskje ikke er så enkelt som det virker. Noen nettsider er utdaterte, og forteller at kampanjen er over. Stor skuffelse for den som hadde planlagt å kapre en hold-in truse av beste kvalitet..!

Gratis kan forplikte!
Andre tilbyr en rekke produkter gratis, såfremt du melder deg inn i en klubb. Det understrekes at det ikke er noen kjøpsplikt eller bindingstid. Allikevel bør du være forberedt på en hel del merarbeid i etterkant, idet reklame og bestillingsbrosjyrer dumper ned i postkassen. Er du av typen som knapt husker å levere selvangivelsen bør du definitivt styre unna alt "gratis" der du blir medlem av en eller annen klubb.

Ved å unngå forpliktelser av denne sort, blir utvalget med ett mye magrere. Vi forsøker oss allikevel på produkter som ikke har binding. Og etter en liten time på nettet er det bestilt et gratis pedagogisk barneblad, et gavekort hos Lindex på 50 kroner, en utgave av bladet MAMMA og et prøveabonnement på Dagsavisen.

Dagsavisen innfridde, og dumpet ned i postkassen ett par dager senere. De andre produktene har så langt latt vente på seg.

Konklusjon:
 • Du må bruke litt tid og lete for å finne produkter som faktisk er gratis og ikke forplikter. Men det er ekstra artig når du først finner kuppet!
 • Du bør være kritisk til hva du bestiller og hvem du gir informasjon om deg selv til.
 • Husk at det er sjeldent at du får noe helt gratis, som regel vil firmaet følge opp med telefoner og brev i posten.
 • Noen ganger kan det være like greit å gå innom nærmeste parfymeri eller helsekost for å spørre om de har noen gratis vareprøver. En slik runde i byen kan være minst like innbringende og spennende som nettet.
 • Smør deg med tålmodighet og ikke gi opp. Etter hvert finner du ut hvilke sider og firma som er trygge, og som holder det de lover!

 • Ha nettvett:
  Vær forsiktig med å oppgi altfor mye informasjon om det selv på nettet. Her er noen viktige regler:
 • Oppgi aldri passord eller påloggingsinformasjon til brukerkontoer og lignende til noen, verken over telefon, e-post eller ved personlig kontakt.
 • Vær spesielt oppmerksom på tilbud som er "for gode til å være sanne", det er de ofte. Ikke la fristelsen om å motta urealistiske premier lede deg til å oppgi bankkontonummer og liknende. Ikke la deg overtale til å oppgi personlig informasjon.
 • Legg ikke ut informasjon du ikke ønsker skal sees av nåværende eller fremtidige arbeidsgivere, kjærester eller skoleledelse.
 • Gjør deg kjent med hvilke sikkerhetsinnstillinger som finnes for de sidene/nettsamfunnene du er medlem i eller brukerkontoene du har opprettet.
 • Ikke svar eller klikk på linker i e-post hvor det spørres om personopplysninger. Det kan være kriminelle som forsøker å tappe deg for informasjon.
 • Les mer på nettsiden ID-tyveri
nett_hoyde.gif

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning