Gode grunner til å IKKE slanke seg

Derfor skal du beholde de siste fem-seks kiloene som du synes er så plagsomme...

Publisert Oppdatert
Mange kvinner sliter seg ut av å tenke på de siste fire-fem-seks kiloene som man så gjerne skulle slanket bort. Likevel burde vi kanskje begynne å fokusere på hvorfor de kiloene bør sitte på som de gjør!

Her får du noen gode grunner!

Lev lengre

Tynne damer er nødvendigvis ikke alltid sunnere enn fyldigere eller normalvektige damer. En japansk studie viser at mildt overvektige mennesker lever minst like lenge eller lengre mens undervektige kvinner risikerer å dø tidligere, undervektige dør i gjennomsnitt seks-syv år tidligere enn normalvektige.

Ikke stol blindt på BMI

Vekt er ikke mer enn tall. I 1998 ble mer enn 25 millioner amerikanere "overvektige" over natten, inkludert basketspiller Kobe Bryant og skuespillerne Matt Damon og Arnold Schwarznegger, når regjeringen reduserte BMI-kriteriene for "overvekt". Husk at du ikke nødvendigvis er overvektig selv om BMI-tallet skulle tilsi noe annet. Er du godt trent, men slank, kan det hende du får utslag på BMI-testen, fordi muskler veier mer enn fett.

Les også: Tren som kjendisene

Les også: Få kroppen tilbake etter fødselKate Winslets vakre former

Flere undersøkelser viser at både kvinner og menn synes kroppen til skuespillerinne Kate Winslet er slik en kvinne burde se ut; kvinnelige former rundt hofter, bryster og lår fremfor syltynne modellkropper.

Også i moteverdenen

Med "normale" eller frodige modeller som Crystal Renn og Lizzi Miller har CNN spådd at 2010 vil bli året for plus-size-modeller. Skjelettlooken er ut, kurver er in!

Jojo-slanking

Enkelte studier viser at å gå hyppig opp og ned i vekt er risikabelt, fordi det legger ekstra press på hjertet. Om du trener regelmessig, spiser sunt og legesjekken viser at du er i god form, er det bedre å akseptere de fem-seks kiloene du helst vil ha av enn å stadig jakte på vektnedgang.

Bedre bein

25 millioner amerikanere lider av osteporose og majoriteten av denne gruppen er kvinner. Tyngre kvinner er mindre utsatt fordi de bærer mindre av vekten sin direkte på skjelettet. Kronisk slanking kan gjøre benbygningen din svakere, noe som på sikt kan bety benskjørhet.

Tenk på datteren din

Om du er konstant på slankeren, viser studier at sjansen er stor for at datteren din ønsker å gjøre det samme - noe som igjen kan føre til et helt liv med jojo-slanking for henne.

Ikke hat babyvekten

Selv om det er mye fokus på dette gjennom media, er det ikke slik at de fleste kjendiser mister alle graviditetskiloene før de forlater sykehuset. En britisk undersøkelse viser at den gjennomsnittlige kvinne bruker fra rundt 10 måneder til et par år for å miste babyvekten. Det tok ni måneder å legge på seg, så det er smart å ikke stresse seg selv med dette direkte etter fødsel. Spis sunt og drikk godt med vann, særlig om du ammer, så vil kiloene forsvinne på en sakte og sunn måte.

Mist 10, gå opp 20

Dette er en vanlig felle som mange jojo-slankere møter på. Studier viser nemlig at to tredjedeler av kvinner som slanker seg, kan legge på seg nær det dobbelte av det de først tok av.

Les også: Slankende utetrening

Les også: Unngå vond rygg

Les også: Riktig styrketreningStore lår og liten midje

Pæreformede kvinner kan være glade og fornøyde! I følge en studie publisert i British Medical Journal i 2009, er små lår assosiert med økt risiko for diverse hjertesykdommer både hos kvinner og menn.

Kilde: Cosmopolitan.com, Timesonline, Ivillage.com Misnye220

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning