God bypåske!

Alle andre stikker på fjellet for å drikke halvlunken kaffe fra en sliten hyttetrakter. Hold deg i byen!

Sist oppdatert
Ja hvorfor må man på død og liv på fjellet i påsken? Visst kan du slappe av og nyte fritiden hjemme!

Hold deg hjemme

Om du bor utenfor byen, kan du kanskje planlegge en svipptur innom for å kjenne på den urbane våren. Undersøkelser viser at færre nordmenn legger ut på langreiser i år, så kanskje har du mulighet til å møte på et yrende folkeliv, selv om mange drar til fjells. Ønsker du ro og harmoni, er det ingenting i veien for å sette deg ned på en benk i parken med en latte i hendene og nyte fuglekvitter og solstråler.

I bypåsken kan du nyte en hel rekke av nye filmer på kino, stikke på teater, på pub, dra ut for å danse, dra på picnic med pledd i parken, shoppe, invitere jentene hjem til vin og tapas, eller drikke kaffe på balkongen og kose deg med tanken på at det nå er vår!

Under følger noen deilige kaffeoppskrifter som gjør bypåsken til fest:

Caffe` Fondente
  • Mørk sjokolade kaffe
  • 30 cl espresso
  • ½ dl kakao
  • 10 cl sukkerlake
  • 1 dl melk

  • - Lag espressoen og hell den i et lite glass som rommer ca 1,5 dl drikk.
    - Tilsett sukkerlaken
    - Skum melken og kakaoen steameren (eller varm blandingen litt og bruk en melkeskummer)
    - Hell dette i espressoblandingen og bruk kakao som pynt på toppen.

    En annen deilig kaffeoppskrift som passer perfekt som dessert etter middag, er Ritorno. Frosten på glasskanten gjør opp for manglende sludd og snø i byen.

    Ritorno
  • 50 cl dobbel espresso
  • 20 cl mørk rom
  • 20 cl Benedictine
  • 10 cl sukkerlake
  • 4 isbiter

  • - Fukt kanten på glasset og rulle kanten av glasset i brunt sukker, på en tallerken.
    - Hell resten av ingrediensene i en shaker og rist til alt er godt blandet.
    - Hell blandingen i et glass, uten å sile ut isbitene.
    - Putt et sugerør i glasset og voila', server og høst applaus.

Denne saken ble første gang publisert 07/04 2009, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også