Gå ned i vekt denne høsten

Det MÅ ikke være så vanskelig.

Publisert Oppdatert
Ønsker man å gå ned i vekt, bør man definitivt tenke på at man skal legge om livsstilen fremfor å se på det som en midlertidig "diett". Tenk på hvor lang tid du har brukt på å legge på deg kiloene - og gi deg selv god tid til å gå dem ned igjen.

Her får du noen tips!

1. Spis smart snacks

Å spise mellom måltidene er viktig slik at du stilner sulten og blodsukkeret ikke blir for lavt. Ta med deg noen fruktbiter på jobben som du kan spise mellom hvert hovedmåltid, slik at du unngår å bli for sulten.

Les også: Slankemetoden som fungerer

Les også: Den mest effektive treningen

Les også: Gikk ned 60 kilo2. Skru av TV

Å spise mens du ser på TV kan faktisk få deg til å spise opptil 40 prosent flere kalorier. Faktisk kan teksting med mobilen, kjøring og andre distraherende aktiviteter gjennom et måltid også få deg til å spise mer enn du har behov for. Istedet bør du gjøre hvert måltid til en stille stund hvor du sitter ved et bord og spiser.

3. Daglig veiing

Dropp å veie deg hver dag. Innfør en fast ukentlig veiedag, og gå på vekten omtrent på samme tidspunkt på dagen. Det betyr at du får et best mulig sammenlikningsgrunnlag.

4. Styrketrening 3 ganger i uken

Du bør så absolutt trene styrke tre ganger i uken. Når du bygger muskler, vil dette hjelpe deg å sette i gang forbrenningen. Jo flere muskler du har, jo flere kalorier vil du altså forbrenne! Du trenger ikke løfte tunge vekter i styrkerommet på et treningssenter for å trene styrke - ta knebøy foran TV-en hjemme og situps på stuegulvet - eller meld deg på en styrketime.

5. Ta etter telefonen

Neste gang du får lyst på noe usunt, ring en venn og distrahere hjernen din ved å prate om andre ting slik at du unngår unødvendige kalorier.

6. Spis en stor og balansert frokost

Et stort måltid tidlig på dagen som inneholder gode karbohydrater, protein og sunt fett, holder blodsukkernivået balansert. Du får dermed ikke sultkick utover dagen og klarer å holde matbehovet stabil. En god frokost kan for eksempel være en omelett med mest eggehvite, kalkunbacon og en skive med grovt brød - og ha gjerne en salat til.

7. Forsiktig med alkohol

Det er deilig å drikke litt vin, nyte en cocktail eller litt likør i helgen, men vær klar over at alkohol inneholder svært mange kalorier - ofte kan et par drinker inneholde flere kalorier enn en stor middag. Tørr hvitvin eller rødvin er noe av det mest kalorivennlige du kan drikke, men også her er det mange kalorier. Kos deg med drikken, men forsøk å begrense deg slik at du ikke bøtter nedpå med altfor mye i løpet av en uke.

8. Frukt to ganger om dagen

Frukt inneholder ikke fett og har mye vann i seg. Det gjør deg mett samtidig som du får energi. Ikke vær redd for karbohydrater i frukten, dette er sunne karbohydrater som er bra for kroppen, i tillegg får du i deg nyttig fiber som gjør kroppen mett og glad.

9. Sov godt

Å legge seg bare 30 minutter tidligere og våkne opp 30 minutter senere enn du vanligvis gjør, kan hjelpe deg å gjøre bedre matvalg, mener forskere. I tillegg er du uthvilt og har mindre sjanse for å spise usunt eller spise fordi du føler deg stresset.

10. Visualisering

Når du merker at viljestyrken er i ferd med å forsvinne, sett deg ned og se for deg hvordan du vil se ut som en slankere og sunnere person. Denne måten å visualisere på, vil motivere deg til å fortsette mot målet ditt.

Kilde: About.com; Nutrition and weight-reduction spesialist Jana Klauer, MD og forfatter av The Park Avenye Nutritionist's plan, Natalie Rosensock, RD og Personlig Trener Jason Walsh.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning