Fødselsfakta

QUIZ: Hva kan du om fødsler?

Hva kan du egentlig om fødsler? Ta denne quizen og sjekk kunnskapene dine her.

Start quizen

Publisert Oppdatert

Mange gravide kan ikke få lest eller lært seg nok om graviditeten og fødselen. Det finnes utallige bøker, artikler og nettforum der man kan lære mye, men det aller beste er å spørre jordmoren sin, eller melde seg på et svangerskapskurs. Dette kurset holdes som regel på fødeavdelingene på sykehusene, og det tilbys i første rekke gravide.

Bor man langt unna sykehuset, eller av andre grunner ikke har anledning til å delta på et slikt kurs, finnes det også nettkurs for gravide. Det går også an å be om en omvisning på fødeavdelingen der du skal føde.

Visste du at...

...slimproppen kan komme stykkevis over flere dager? Den ser ofte ut som en glassmanet og er iblant litt blodtilblandet. Det er vanlig at man føder 1-7 dager etter at slimproppen har gått.

...den gjennomsnittlige fødende kvinne i Norge var 30,4 år i 2007?

...det er imidlertid stadig mer vanlig å bli gravid i en alder av 50 pluss? Årsaken er den teknologiske utviklingen innenfor assistert befruktning. I USA ble det i perioden mellom 1997 og 1999 rapportert om 539 fødsler av mødre over femti år.

...den eldste moren en vet om er Maria del Carmen Bousada fra Spania? Hun fødte tvillinger ved hjelp av prøverørsmetoden da hun var 66 år i 2006.

(Kilde: Mammanett.no, Fhi.no, Wikipedia)

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning