Få treningsresultater - spis dette!

Vil du at treningen skal synes på kroppen? Da bør du få i deg riktig mat.

Publisert Oppdatert
  • Saken er skrevet av Treningsmagasinet.no!
  • For å få mest mulig ut av treningen din, er det viktig å kombinere den med et riktig kosthold.

    Spis hyppig

    Olympiatoppens ernæringseksperter anbefaler å innta et lite måltid raskt etter treningen, da kroppen er mest mottakelig for karbohydrat på dette tidspunktet. Måltidet bør komme så raskt som mulig etter treningen, og helst innen en halv time.


Et større måltid kan spises på et senere tidspunkt når det er praktisk mulig. Generelt sett tar det rundt 20 timer å fylle opp glykogenlagre i muskulatur, da oppfyllingen av lagrene skjer ved en hastighet på omtrent fem prosent i timen.

- Etter en hard intervalløkt vil du ha forbrukt mye av glykogenlagrene (energilagre) i kroppen, og derfor ha behov for å erstatte disse. Så sant det totale karbohydratinntaket er tilstrekkelig, vil du klare å restituere disse lagrene i løpet av et døgn, sier Treningsmagasinets kostholdsekspert Therese Fostervold Mathisen.

- Dersom du trener før det har gått et helt døgn, vil du ha stor effekt av å spise umiddelbart etter første treningsøkt, og deretter innta hyppige, karbohydratrike måltider fram mot neste økt. Da får du restituert glykogenlagrene best mulig innen det begrensede tidsvinduet, fortsetter hun.

Få i deg proteiner

Under både styrketrening og harde utholdenhetsøkter brytes protein ned, og det er derfor viktig at protein inkluderes i kostholdet etter trening. Proteininntak stimulerer både glykogenlagringen og er med på å "reparere" og bygge opp skadet muskelvev.

Vil du vite mer om hva du skal spise? Få gode tips her!

frukt320

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning