Få motivasjon til trening

Sliter du med å komme i gang med treningen? Dette kan hjelpe!

Publisert Oppdatert
  • Saken er skrevet av Treningsmagasinet.no!
  • Det kan ofte være vanskelig å motivere seg til treningsøkten. Idrettspsykolog ved Olympiatoppen Frank Eirik Abrahamsen mener valg av treningstype er viktig.

    - Det er viktig å finne en treningsform man liker og som man mestrer. Intensiteten på
treningsøkten må også passe for den enkelte. Mange begynner med å trene masse i starten, og ved å gjøre det dreper man treningslysten. Det skal jo være gøy å trene, sier han.

Sett deg mål

- Dersom man trener for å gå ned i vekt er ikke alltid aktiviteten like morsom. Da kan det være greit med belønninger etter treningsøkten. Det kan for eksempel være at man gir seg selv lov til å kjøpe en PC dersom man klarer å løpe en viss lengde, sier Abrahamsen.

Personlig trener Hege beste råd når motivasjonen er på bunn er å sette seg et mål med treningen.

- Det kan være alt fra å sette seg mål om å komme seg inn i bunaden eller å sykle Oslo-Trondheim. Hun syntes også det er lurt å sette seg mål med belønninger underveis.

Tren sammen

- Det kan også være lurt å tenke hvorfor man skal trene. De fleste trener for å få bedre helse eller å gå ned i vekt. Og bare det er en motivasjon for seg selv. Det er også mye lettere å motivere seg selv dersom man trener sammen med noen. Da kan man motivere hverandre, samtidig som det setter i gang konkurranseinstinktet, for dem som bryr seg om det, sier Juel Lindegaards.

Abrahamsen er enig.

- Dersom man trener sammen med noen føler man tilhørighet til en gruppe. Dette gjør at det blir morsommere å trene, og det er vanskeligere å skulke treningsøkten dersom man har en avtale om å trene med noen, sier han.

Kom i gang

Mange har familie og jobb å ta hensyn til i en hektisk hverdag, og det er ikke alltid treningen har plass på timeplanen.

- Av og til er det ikke motivasjonen det er noe galt med, men man har kanskje andre ting man prioriterer fremfor trening. Mange vil være sammen med familien når man har litt tid til overs, og da blir kanskje treningen nedprioritert. Det er viktig å ta hensyn til disse faktorene, hvis ikke går man fort lei. Men hvorfor ikke ta med familien på treningsøkten?, oppfordrer Abrahamsen.

Han mener at dersom man først kommer inn i en treningsrutine er det lettere å holde motivasjonen oppe. Da blir treningen en vane, og man føler etter hvert at man mestrer treningsformen.

- Man må føle at man mestrer en treningsform for å kunne motivere seg til å fortsette å trene, og man må synes det er gøy, avslutter Abrahamsen. lp-320

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning