Få kroppen du ønsker deg!

Trening og kosthold går hånd i hånd. For å få drømmekroppen skal du spise dette!

Publisert Oppdatert
 • Saken er skrevet av Treningsmagasinet.no!
 • Mat og drikke før trening har stor betydning for prestasjonen og resultatene du ønsker å oppnå!

  Fyll opp lagrene

  Det siste måltidet før trening er siste mulighet til å fylle opp karbohydratlagrene og sørge for at væskebalansen er optimal. I tillegg er det viktig at dette måltidet er tilstrekkelig, slik at du ikke blir sulten under økten og dermed ikke orke å trene så hardt som du skulle ønske.

  Karbohydrat blir lagret i mindre mengder i leveren. Dette lageret sørger for å holde blodsukkeret normalt. Faste natten igjennom er med på å tømme lagret i leveren, noe som kan føre til lavt blodsukker og påvirke prestasjonen negativt.

  Inntak av et karbohydratrikt måltid før trening hjelper kroppen til å holde blodsukkeret normalt. På den måten blir du både mentalt motivert for trening samtidig som klarer å yte maks!

  Energien vi bruker

  Under fysisk aktivitet brukes karbohydrat og fett som energikilde. For å kunne yte maksimalt trenger kroppen et lager av karbohydrat i muskulatur og i lever. Karbohydrat blir lagret i muskulaturen som glykogen, og disse glykogenlagrene brukes som energikilde under trening - jo høyere intensitet på treningen, jo større andel av energien kommer fra glykogen.

  Om du trener hver dag er det viktig å fylle opp glykogenlagrene. Dette gjelder spesielt om du trener flere økter om dagen. Det siste måltidet før aktiviteten kan være med på å toppe disse lagrene, og sørge for at du klarer å opprettholde intensiteten og kvaliteten på hele økten.
 • Les mer om timing og type mat på Treningsmagasinet.no!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning