Et liv med komplekser

Trodde du at du var alene om kompleksene? Vi har spurt våre forumbrukere om hvilke komplekser de har, og hvordan de lever med dem på best mulig måte.

Publisert Oppdatert
De fleste finner ett eller annet de ikke er fornøyd med på seg selv. For noen påvirker kompleksene både livskvalitet og selvbildet i svært stor grad, mens andre har funnet en måte å leve med problemene på.

Våre forumbrukere har delt sine historier med magasinets lesere, og har svart på hvordan kompleksene påvirker deres liv og sosiale omgang.

Her er noen av bidragene:

Diabetes
"Har diabetes og bruker insulinpumpe, så magen er full av innstikksår, og når jeg soler meg så ser man kanylen og slangen. Ikke pent, før kvidde jeg meg for å gå med bikini på stranda. Men nå har jeg bestemt meg for å bare drite i det. Av og til føles det ubehagelig, men har fått bare positive tilbakemeldinger. Folk spør, og jeg får mulighet til å informere om sykdommen.

Jeg tenker som så at det er mange ulike folk og ulike kropper og min har ikke fått noen til å løpe skrikende avgårde, og er det noen som syns det er ekkelt, så er det deres problem. Jeg tror komplekser føles verre når man har en dårlig dag, men andre dager er det ikke noe stort problem. Før var det mye verre, men nå går det bedre for hver gang jeg tvinger meg til å gå i bikini".

Gule tenner
"Jeg har store komplekser for tennene mine. Hadde ikke streng som tenåring, så de er ganske skjeve. Og i tillegg gule. Jeg smiler aldri på bilder, og er generelt ganske bevisst på det i hverdagen. Merker jeg holder hånda foran munnen ofte når jeg ler, og jeg er blitt mesteren av å smile med munnen lukket. Når jeg prater med folk føler jeg de stirrer på tennene mine. Jeg stirrer alltid på andres og sammenligner mine med dem, eller med alle de hvite rette tennene i blader. Det er få som har stygge tenner her i Norge, og enda færre som har det i media".

Bukplastikk
"Jeg har hatt en bukplastikk med fettsuging for 1 år siden. Jeg er ikke fornøyd med resultatet. Det er fettsugd for mye på sidene, så jeg får megastore håndtak, nesten innhul over. Arret er stygt og skurret. Navlen min er trill rund, og med et ganske synlig arr. Vurderer å klage på dette nå. De sa det tok 1 år før man fikk se det endelige resultatet."

Dårlig selvfølelse
"Jeg har veldig sterke komplekser for så å si hele kroppen min. mage, lår, rumpe, til tider ansiktet og så videre. Dette gjør at jeg får veldig dårlig selvfølelse, spesielt når jeg er sammen med andre. Det kan skje at jeg er hjemme alene en dag, går å ser meg i speilet, og synes jeg ser ok ut. Men når jeg kommer blant folk endres dette med en gang! Jeg sammenligner meg med alle, og kommer alltid frem til at jeg er utrolig stygg, tykk og så videre. Derfor påvirker dette meg veldig masse, siden jeg alltid tenker på hva andre synes om meg".

Brannsår
"Har og veldig komplekser for den ene armen min, dette er fordi jeg har et stort brannsår over cirka halve armen. Jeg kan ikke huske sist jeg gikk i singlet eller t-skjorter, må alltid ha gensere med armer som går litt lengre ned enn til albuene. Det er utrolig slitsomt å finne klær som er så lange, spesielt finklær til fest. Det er et utrolig stygt arr, og jeg VET at alle legger merke til det".

Hårvekst
"Jeg har veldig mye hårvekst på kroppen og tør aldri gå med singlet eller noe med åpen rygg, med mindre jeg nettopp har voksa eller epilert ryggen. En annen ting jeg sliter med er svetteringer under arma, tør aldri å gå i t- skjorte eller andre klær som det kan synes på. Veldig kjedelig når det er varmt".

Leppespalte
"Jeg er født med leppespalte(eller hareskår som noen sier). Det var ikke bare hyggelig å vokse opp med det, spesielt ikke i tenårene når man oppdager jenter og finner ut at det er kun utseendet som gjelder".

Svetting
"Jeg får veldig lett svetteringer under armene. Dette er selv om jeg er kald i resten av kroppen. Har prøvd ulike midler, men ingenting hjelper. Jeg tør aldri gå i jente t-skjorter eller tynne jentegensere, for da får jeg svettering med en gang. Går derfor alltid i singlet, siden jeg da kan gå på toalettet og tørke meg med litt papir om jeg blir svett. Så vises det i hvert fall ikke. Eller jeg går med store hettegensere, slik at det ikke vises der heller.

Jeg blir svett under armene bare av å sitte på skolen en time. Er ikke plaget hjemme, så tror kanskje det kommer av at jeg er nervøs, men har aldri tatt dette opp med legen, og tør ikke heller. Er et så flaut problem".

Kviser
"Huden i ansiktet. Under puberteten hadde jeg kraftig acne som jeg tok uttallige reseptelagte midler for å kurere. Nesten ingenting fungerte bortsett fra Roaccutan som jeg tok da jeg var 20 år. Da forsvant de. Men fortsatt "ser" jeg kvisene i ansiktet mitt, selv om de ikke er der. I tillegg har jeg fått noen små arr på kinnene som jeg henger meg opp i.

Jeg slet så fælt med disse kvisene gjennom ungdomstiden at jeg har dårlig selvtilitt når det gjelder utseendet mitt. Jeg kan bokstavelig talt ikke forstå at kjæresten min synes jeg er pen, for eksempel".

Overvekt
"Jeg har komplekser for kroppen - overvekt. Har ca 25 kg for mye, jevnt fordelt. Men allikevel er det største problemet leggene. De siste par årene har jeg ikke fått stått på slalåmski engang på grunn av at jeg ikke får på meg støvlene. Jeg jobber nå med å komme ned i vekt til min normalvekt. Endring av kosthold og mer trening tror jeg mest på."


Les mer og delta i diskusjonen på våre forum Kropp og helse eller Samliv og relasjoner komp.gif

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning