- Du må like deg selv

Kostholdsekspert Camilla Andersen tror du blir fornøyd ved å interessere deg for din egen kropp.

Publisert Oppdatert
- Stadig flere er interessert i hva maten inneholder. De leser på emballasjen og er mer opptatt av balanse i kostholdet, sier ernæringsfysiolog Camilla Andersen, daglig leder for nettstedet Somebody.no.

Skyldes fedmebølge

Andersen mener årsaken er større fokus på kosthold og trening i dag enn for bare noen år tilbake.

- Mye større fokus, og jeg tror det skyldes at vi innser at fedmebølgen kan innhente ganske mange av oss. Det er ikke lenger nok å trene, man vil justere kostholdet sitt også for å få mer ut av treningsinnsatsen, sier ernæringsfysiologen.

Les også: Ned i vekt med øl

Les også: Dropp slankekuren

Les også: Fra usunn til sunn mat

Likevel tror hun ikke det kan bli for mye fokus på kropp, trening og kosthold.

- Nei, men det vil alltid være noen som går lenger enn andre og blir mer katolske enn Paven. Man skal ikke jakte på en "reklamekropp" og ikke unngå bløtkake i bursdagsselskap. For meg er en sunn livsstil at man trives med livet sitt og spiser og drikker det man liker. Så får man avpasse mengde og hyppighet. Og ikke glemme å bevege seg, sier hun.

Den nye trenden

Hvordan kan man få et realistisk og positivt syn på egen kropp tenker du?

- Ved å like seg selv. Og hvis du har dårlig kondis eller ikke liker tallet på badevekta; sette deg inn i hva kostholdet ditt inneholder og så gjøre endringer. Vi vet nøyaktig hva bilen vår bruker av bensin, men aner ikke at en en pose potetchips inneholder halve dagsbehovet vårt av kalorier. Forsøk å samle alle matvarer i en base med en sammeligningsfunksjon for å gjøre det enkelt å finne fornuftigere alternativer. Det funker. Det er den nye trenden, sier Andersen;

- Man trenger ikke kurer, piller, dietter eller pulver for å få resultater. Bare litt interesse for seg selv, forteller hun. Camilla350

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning