Dropp slankekuren

Hvis du vil varig ned i vekt er det dumt å gå på kur. Les hvorfor her!

Publisert Oppdatert
fylt opp igjen. På den måten motarbeides du av din egen kropp.

Hvis du bruker tid på å gå ned i vekt på en måte som gjør at du skaper nye vaner du trives med og klarer å holde den nye vekten over lang tid, vil kroppen til slutt slå seg til ro med din nye vekt.

Kunnskap om kalorier

Det ER kaloriene som teller i forhold til vektutvikling. Enkelte hevder likevel at det ikke bare er kaloriene som teller, men at det har betydning hvor man får kaloriene fra, altså om de kommer fra feks kylling eller sjokolade.

Forklaringen på dette er at proteinrik mat (som kylling) gir mer metthet enn feks en sjokolade. Derfor vil du kunne kontrollere kaloriinntaket bedre ved å spise mat som metter, som protein - og fiberrik mat.

Det betyr likevel ikke at det ikke lenger er kaloriene som teller. Hvis du klarer å kontrollere inntaket kan du også gå ned i vekt ved å spise sjokolade.

Trening er ikke nok

Du kan ikke gå på trening to-tre dager i uken og regne med at det er tilstrekkelig for å gå varig ned i vekt. Fordi treningsøkten varer en time av døgnets 24 timer. Hvis du resten av dagen sitter stille på jobben vil det påvirke vekten din mer enn treningsøkten.

Alt hjelper selvfølgelig, så trening er bra. Men tenk at du i de timene du ikke trener også bør få inn bevegelse. Ta trappen, gå til butikken, gå til jobben eller gå av bussen et stopp før du pleier og gå resten. Utnytt hverdagen til å bevege deg. Skaff deg gjerne skritteller for å se om du kommer opp i minst 10 000 skritt om dagen.

Det er lov å kose seg

Et liv uten den maten du liker best er ikke er godt liv. Du må unne deg det du liker, men det handler om å ikke unne seg det hele tiden og å redusere mengdene. Ingenting er nei-mat.

Så lenge du har kontroll over kalori-inntaket ditt har du også kontroll over vekten din. Det er lurt å unngå godterier og andre søtsaker i ukene og heller unne seg litt på lørdag. Det smaker også bedre når du ikke får det for ofte.

Camillas januartips:

  • Spis regelmessig. Start dagen med frokost
  • Sjekk kaloriinnholdet i det du liker å spise slik at du har kontroll. Og bytt gjerne ut eller reduser bruken av produkter som er kaloririke.
  • Spis sakte og nyt maten. Det tar 20 minutter før kroppen føler metthet.
  • Kos deg uten å overdrive.
  • Protein - og fiberrik mat gjør deg mettere. Lurt å velge for å ha bedre kontroll over matinntaket.
  • Få inn litt bevegelse i hverdagen. Ikke bare trening.
  • Ikke tenk at nå skal alt bli perfekt. Du skal begynne og "spise sunt og trene". Ta tiden til hjelp, legg om kostholdet ditt litt om litt slik at du skaper vaner du trives med.
  • Sett realistiske mål. Ikke pin deg gjennom livet med å veie litt for lite slik at kostholdet blir pyton. Spis normalt og beveg deg såpass at du kan ha et liv du trives med. Husk at det er dagene som går som er selve livet. Ikke kast dem bort på triste kurer.
camilla-Andersen320

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning