Drikk deg sunn og frisk

Te latte danker ut kaffe latte - les hvorfor her!

Publisert Oppdatert
Hvis du vil være trendy og sunn nå skal du bytte ut kaffe latte med te latte! Det er nemlig hvite teer og chai latte som er motedrikken for øyeblikket.

Godt for helsen

Det er fordi flere tenker på helsen sin mener Sissel Hertzberg, daglig leder for Tesiden.no.

- Hvit te har meget høye verdier av antioksidanter og svært lite koffein. Hvite teer er rene naturprodukter der teknoppene/tebladene fra teplanten kun er forsiktig tørket ved lave temperaturer. Ingen gjæring /fermentering, og nærmere naturen kommer en ikke. Hvit te har en deilig, lett, rund og litt blomsteraktig smak, ofte med en naturlig søtlig karakter, forteller Hertzberg.

Hun mener at mange er lei av kaffe latte, og at vi trenger forandring i våre drikkevaner av og til. Hertzberg synes chai latte er et deilig alternativ til kaffe latte. Chai latte finnes med rooibos te, Chai Sansibar eller med svart te Suraiyas Chai, begge er sterke og runde i smaken.

- Finner du fram til gode hvite eller grønne teer som du liker, kan du drikke te flere ganger om dagen og hver dag. Daglig hvit/grønn tedrikking kan gjøre en forskjell for helsen din i positiv forstand. Dessuten vil du oppdage en ny verden som vil gi flere av dine sanser en ny og god opplevelse, sier Hertzberg.

-Vi vil også være moderne!

Journalist Gjertrud Hustad i Artoftaste.no tror folk går litt dypere ned i materien i dag og dermed prøver seg fram med spesialte og luksuste, og også te uten tilført ekstrasmak.

- Det er i tilfelle bra, for det finnes utrolig mye godt. Jeg er for eksempel veldig glad i oolong som er en samletype te som ligger mellom svart og grønn te i behandlingsgrad. Den er lett og fruktig, sier Hustad.

Hun er enig med Hertzberg og tror at te er trendy fordi det blir forbundet med helse.

- Det er noe som har spredd seg fra de store metropolene med tesalonger og litt senere til oss, vi vil også være moderne! Ikke minst er det så store smaksforskjeller og utseendet på teen, det er mer markerte forskjeller enn innen kaffe, sier Hustad.

Hun forteller samtidig at forsking hittil ikke har kunne gi et entydig svar på om diverse te kan virke forebyggende på for eksempel kreft selv om te markedsføres slik.

- Det kommer frem gjennom mange teprodukter at antioksianter er vidundermiddel. Når det er sagt, så er jo kaffe også en stor kilde til antioksidanter, i hvert fall for oss som drikker mye av den! Men ekte te fra tebusken Cammelia Sinensis, som for eksempel grønn te kommer fra, inneholder disse antioksidantene det blir snakket så mye om, sier journalisten.

te320

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning