Drikk deg sunn

Brus og sukkerfri drikke lurer deg til å legge på deg.

Sist oppdatert
Noen ganger er det lettere å bare fokusere på hva vi spiser, så lett at vi glemmer hva vi får i oss av drikke.

Er du på slanker'n er det derimot veldig viktig å tenke over alle de skjulte kaloriene i diverse drikke.

  • Kutt cola

Drikker du et glass med cola får du i deg 250 kalorier (en god frokost), fire glass tilsvarer altså 1000 kalorier. Et fornuftig daglig kaloriinntak dersom man ønsker å gå ned i vekt er 1500 - 1600 kalorier per dag.

Når du tenker over hvor mye kalorier du spiser og legger til de tomme kaloriene fra brusen, vil du forstå at å drikke mye sukker legger seg rett på hoftene dine. Om du drikker mye brus, tenk over hvor mye kalorier du sparer om du bytter til lettbrus eller vann! 3500 sparte kalorier er det samme som 1,5 kilo spart!

  • Lettbrus dilemma

    Det høres kanskje greit ut å bytte til lettbrus siden det er kalorifritt. Problemet er at kunstig søtningsmiddel kan lure deg til å spise mer mat selv om du egentlig ikke er sulten. Forskere har funnet at det kunstige søtningsstoffet gjør at du får lyst på mer søt mat.

    Lettbrusen lurer altså kroppen til å spise mer snop. Ekspertene sier likevel at om du absolutt må drikke et glass med brus, er lettbrus det beste alternativet.

  • Vannvittig bra

    Du har hørt maset om vann tusenvis av ganger, men vann er virkelig den beste tørstedrikken. Lag deg en regel om at du skal drikke åtte glass hver dag, fyll opp en vannflaske med tut og ha stående ved siden av deg på skolen eller jobben.

    Prøv deg frem en til to dager uten brus og drikk bare vann, du vil bli overrasket over hvor godt det egentlig er!

  • Alkoholkalorier

    Det er en grunn til at det kalles ølmage; alkohol inneholder MYE kalorier og kan føre til overspising selv om du ikke er sulten. Prøv å kutte ned på alkoholen, det beste er selvsagt å kutte den helt.



    Kilde:about.com



Denne saken ble første gang publisert 31/03 2008, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også