Din drømmedag!

Noen dager må du sette av tid til deg selv. Her er tips til en perfekt dag alene!

Publisert Oppdatert
Mens verden raser avgårde i sitt eget tempo, kan det være lurt å stoppe opp og heller betrakte verden fra utsiden en dag. Grunnene til å ta hensyn til seg selv er mange, spesielt hvis du vil unngå utbrenthet, depresjon, trøtthet eller generell nedstemthet. Planlegg derfor en hel dag for deg selv! Her kommer noen tips for å hjelpe deg på vei:

Kreativ konstruktiv krukke
Det er et velkjent fenomen at man skal rekke alt når man endelig har en hel dag fri, men som regel greier man å sose bort hele dagen. Et godt tips er derfor å skrive ned på små lapper dagen før, på ting man kunne tenke seg å gjøre men som du aldri får tid til; cafè, frisøren, kino, kikke i små butikker og lignende. Legg alle lappene i en krukke, og på fridagen trekker du tre lapper med ting du skal gjøre denne dagen. Enkelt og veldig effektivt!

Kunstneriske impulser
Det er kanskje ikke hver dag du tar deg tid til å rusle rundt på kunstutstillinger eller galleri, men siden dette er din dag, kan du ta deg tid til akkurat det. Nyt å rusle rundt i stillheten og se på alle de rare kunstverkene som finnes.

Svømmehallen
Det er ingen ting som er så deilig som å svømme en time, sitte i boblebadet og deretter badstuen. Styr imidlertid unna svømmehallen lørdag formiddag hvis du vil unngå hyl og skrik fra småbarn.

Spa
Du trenger ikke nødvendigvis bestille en helaftens spa-behandling, men en nakke- eller ryggmassasje er ikke å forakte. Det er godt å bare lene seg tilbake og bli tatt hånd om.

Rødvin
Prøv noe nytt! Spør de ansatte på Vinmonopolet om de har en god rødvin å anbefale, og ta deg et herlig glass rødvin til middagen.

Formiddagskino
Mange har kanskje en viss fobi mot å dra på kino alene, men hvis du klarer å glemme frykten vil du oppdage hvor herlig det kan være. Kjøp inn masse snop og synk ned i kinomørket. Den klare fordelen er at du kan se akkurat hva du vil, når det måtte passe deg selv. Og når filmen begynner er det ingen som ser at du er alene allikevel.

Tur i marka
Det er så enkelt, og allikevel så genialt. Å fylle termosen med kakao, sekken med smurte boller eller rundstykker og legge ut på en aldri så liten tur gjør underverker for kropp og sjel. Er du en av de som lett kjeder seg på tur kan du bytte ut fuglekvitter og kvistknekking til fordel for en lydbok.

Cafè
Sett deg ved vinduet i en cafè med en trafikkert gate ved siden av. Nyt det faktum at det er mange rare folk der ute, og at du ikke er en av de som stresser forbi akkurat denne dagen.

Lettlest underholdning
Det er sikkert mange gode bøker du skulle lest, men i dag kan du fint kose deg med lettleste pocketbøker eller tegneserier, med god samvittighet! Vi lar "De store norske bind vol. 1 og 2" vente til senere...

Loppemarked
Ta en titt i lokalavisa om det finnes noen loppemarkeder denne dagen, og gå på jakt etter skjulte skatter.

Helgekurs
Bruk dagen til å lære deg noe nytt, enten det nå er maling, swing, salsa, matlaging eller vinsmaking.

Fotbad
Kjøp med noen velgjørende oljer på parfymeriet og la føttene dine få velfortjent hvile i et varmt fotbad.

Rydd opp i rotet
De fleste ser kanskje ikke rydding som velvære, men det er unektelig godt å få ryddet ut og sortert klesskapet, kjøkkenhyllene eller baderomsskapene. Gjør ryddingen akkompagnert av musikk og et par margaritas, så går det hele som en lek! vel_hoyde.gif

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning