Dette er helt ut

Nå skal det meste være i tråd med naturen. Trendforsker tipser.

Dette er helt ut

Dette er helt ut

Publisert Oppdatert
Helse og velvære blir stadig viktigere for oss. Du vet sikkert om mange som har lagt om livsstilen og som plutselig har meldt seg på Birken, et halvmaraton eller andre styrkeprøver?

- Det er helt i tråd med trenden å kaste seg over en ny, sunn livsstil. Helse har blitt utrolig viktig for oss, forteller trendanalytiker Lisbeth Larsen.

Helt naturlig

Det unaturlige og syntetiske er definitivt ut, og store silikonpupper og unaturlig store lepper blir det stadig mindre av. I stedet kommer ønsket om et naturlig vakkert utseende.

- Vi vil fortsatt være opptatt av luksus og velvære, men det skal ikke være fullt så glamorøst. Nå handler det om hverdagsluksus, om produkter som gir deg naturlig glød og framhever et sunt ytre, forklarer Larsen.

Men det er ikke bare kroppen vår som påvirkes av den sunne og naturlige trenden. Også mote og designbransjen går i samme retning.

- I interiøret ser vi elementer fra naturen, både i materialer, design og farger. Moteskapere henter også inspirasjon fra naturen, og til og med makeupen skal se naturlig ut, sier trendforskeren.

Ta det med ro

De siste tiårene har vært preget av stress og fulle avtalebøker. Det har vært trendy å prioritere alt man har lyst til, selv om det betyr høye skuldre og masete dager. Nå kommer tempoet til å settes ned.

- Generelt sett vil vi bli mer opptatt av det sanselige. Livet blir roligere, avtalebøkene tømmes og helsen blir det viktigste. Nå vil vi nyte roen og prioritere hardere.

For selv om man gjerne vil rekke alt til en hver tid kan det være at kvaliteten ikke blir så god som den hadde blitt om man hadde gitt seg selv bedre tid. Og nettopp kvalitet er et viktig stikkord i tiden framover.

Kvalitetsbevisst

Moteindustien har også kastet seg på den naturlige trenden, med sarte farger og naturinspirert design. - Vi kommer til se blaff av andre trender også nå, for eksempel den fargerike 80-tallsmoten, men det er det naturlige, sarte og sanselige som kommer til å være den viktigste trenden framover, sier Larsen.

Og med søkelyset godt plassert på naturlige elementer vil også ønsket om gode materialer melde seg.

- Gode, naturlige materialer som ull og silke blir viktig. Vi ønsker oss rene produkter, mener Larsen. Billigkjedene vil selvsagt bestå også i årene som kommer, men en tendens framover vil være å prioritere gode kvalitetsplagg som varer, fremfor billig og dårlig tøy som fort kastes.

- Bruk og kast-mentaliteten er definitivt forbi, fastslår trendanalytikeren.

figur slappav220

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning