Derfor skal du stole på magefølelsen

Ikke tro at magefølelsen din lyver for deg. Vibecke Garnaas forteller deg hvorfor.

Sist oppdatert
Hvor ofte lytter du til magefølelsen din? Tar du ofte avgjørelser kun basert på magefølelsen eller er du en av dem som prøver å unngå å bli følelsesmessige involvert?

Det spør Master NLP Coach Vibecke M. Garnaas om.

Varsellamper

- De aller fleste av oss har opplevd situasjoner hvor følelsene våre har tatt overhånd. Det kan være situasjoner som oppleves stressende og på den måten bidrar til en følelsesmessig reaksjon. I mange sammenhenger er disse følelsene vi opplever trigget av en tidligere negativ opplevelse som over tid har blitt ignorert og derfor dukker opp igjen og igjen, og tilslutt manifesterer den seg fysisk i kroppen, forteller coachen.

Den følelsesmessige opplevelsen er i mange tilfeller helt ulogisk, men for vedkommende som erfarer følelsene, er dette den tunge realitet.

Les også: Er du en kontrollfreak?

Les også: Kjedelig i forholdet?

Les også: Slik møter du den rette



Så hva kan man gjøre for å unngå at negative hendelser blir til vanskelige følelser?

- Jeg snakker ofte om eksterne og interne varsellys som veileder oss i vanskelige situasjoner. Varsellysene er alltid tilstede, men spørsmålet er om du er bevisst nok på disse impulsene og om du da handler i tråd med magefølelsen. Mange av oss "lever" altfor mye i hodet vårt og altfor lite i kroppen vår. For å kunne bli bevisst på alle advarslene vi får, er vi nødt til å ta i bruk "hele" oss, og det inkluderer hodet, kropp og følelser. Når du klarer å få til dette, så er du i bedre stand til å ta riktige avgjørelser for både kropp og sjel, mener Garnaas.

Ikke ignorere følelsen

Når vi så opplever balansen i dette samspillet, oppleves situasjoner mindre vanskelige og vi har mer fysisk og psykisk styrke til å komme oss igjennom alle typer situasjoner.

Det er ved tilstedeværelse at du finner de svarene du søker.

Et eksempel kan være at du har en mistanke om at kjæresten eller mannen din er utro;

- Det er sannsynligvis flere grunner til at du "tror" det. Plutselig blir det kanskje mange, sene kvelder på jobb, og han begynner å bry seg mer om hvordan han tar seg ut enn normalt. Du har kanskje også hørt fra andre at han har vært utro i tidligere forhold. Dette er klare eksterne varsellys. Du har også en "uggen" følelse i magen at noe ikke stemmer. Dette er det interne varsellys som går av. Nå som du har fått både eksterne og interne varsellys, så er tiden inne for å handle i samsvar med magefølelsen, sier Garnaas.

Hun ber deg huske at følelsene du opplever er din realitet, og ved å ignorere eller motsette deg disse følelsene, er du ansvarlig for å ødelegge ditt eget selvbilde.

- Spør deg selv; hva skal til for at jeg skal kunne gi slipp på disse vonde følelsene? Er du i balanse, så handle i samsvar med svaret du får. Selv om utfallet ikke oppleves som positivt der og da, er det alltid en underliggende grunn som er mer oppløftende enn utfallet i seg selv. Husk å alltid vær tro mot følelsene dine og du vil finne den styrken du trenger for å gjøre de endringene som skal til i livet ditt, tipser coachen.

Hun understreker at det for de aller fleste er en jobb som må gjøres før man er i en situasjon hvor man er i stand til å oppfatte varsellysene og handle i samsvar med følelsene.

- Gjennom personlig vekst og utvikling, finner du løsningen og resultatet er et harmonisk og balansert liv, mener hun. Coach-Vibecke-M-Garnaas-220

Denne saken ble første gang publisert 23/08 2010, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også