Derfor er vann viktig

Hvis du føler deg slapp eller har treg mage finnes det en van(n)vittig god vidunderkur!

Publisert Oppdatert

Ernæringsfysiolog Camilla Andersen på Kvinneguiden!

Kvinneguiden.no har inngått et samarbeid med ernæringsfysiologen Camilla Andersen.

Camilla er cand.scient i samfunnsernæring fra Universitetet i Oslo, og driver i dag nettstedet Somebody.no, der hun tilbyr hjelp til varig livsstilsendring og vektnedgang.

I løpet av en travel hverdag er det lett å glemme å få i seg nok vann. Vann er imidlertid veldig viktig for at kroppen skal fungere, forteller Kvinneguidens kostholdsekspert Camilla Andersen:

  • Vann opprettholder væskebalansen i kroppen
  • Vann hjelper kroppen å transportere ut avfallsstoffer
  • Vann hjelper deg å forebygge slapp og dehydrert hud
  • Vann opprettholder tarmfunksjonen din
  • Vann gjør at nyrene jobber bedre

2 liter om dagen?
En kjent "regel" er at du bør drikke minst to liter vann om dagen for å få i deg nok væske. Ifølge Andersen er ikke dette helt riktig:

 

- Det anbefalte for voksne er 30 ml. per kilo kroppsvekt. Så det er vel heller i underkant enn i overkant av 2 liter for de fleste, sier hun.

 

Dette inkluderer væske fra både mat og annen drikke. Du behøver altså ikke helle i deg to liter rent vann per dag. Likevel er det både sunt og billig. I tillegg inneholder Farris og liknende mer salter enn vann, noe som også er en grunn til å velge vann i stedet.

 

Forebygg tørsten?
Noen mener at man bør drikke før man blir tørst, for å forebygge at kroppen blir dehydrert. Men for de fleste mennesker holder det lenge å drikke når tørsten melder seg. Når du trener trenger du imidlertid mer væske enn vanlig:

 

- Med én prosent væsketap i kroppen synker prestasjonen med ti prosent, sier Andersen.

 

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning