Derfor dropper du treningen

Den amerikanske stjernekoreografen Tony Stone er ikke i tvil om hvorfor man slutter å trene.

Publisert Oppdatert
- Jeg danser konstant og tenker på dansing hele tiden, sier den verdenskjente koreografen Tony Stone.

Amerikaneren har jobbet med noen av de største artistene i verden, blant annet Michael Jackson, Kelis og dansecrewet til Britney Spears, Justin Timberlake, Missy Elliot, Beyonce, Destiny's Child, Kelly Rowland og Christina Aguilera.

Forrige helg var han i Norge på Nordens største danse- og treningsarrangement, Nike Blast, for å motivere nordmenn til å bevege seg mer.

Avhengig av trening

- I tillegg til dansing bruker jeg mye tid på tredemøllen fordi jeg får tenke en del mens jeg løper, sier Stone da vi møter han.

Men koreografen bruker naturlig nok dansingen som sin hovedform for trening. Han forteller at kroppen er skapt for bevegelse og at man enkelt blir hekta på trening om man holder på en stund.

Les også: Tren med babyen din

Les også: Motiverende trening

Les også: Den beste vintermosjonen- Vi trenger å bevege oss, og kroppen vil også være i aktivitet. Etterhvert blir man avhengig av det. Dans er kanskje den formen for trening som motiverer flest og det er også grunnen til at dansetrenden eksploderer på treningssentre, mener han.

Han tror hemmeligheten bak det å være motivert for å trene fast mange ganger hver uke, er å finne treningen som får deg til å føle deg fantastisk.

- Den største feilen de fleste gjør i forbindelse med trening, og grunnen til at man slutter å trene, er at man ikke er dedikert nok. Om man mangler engasjement i forhold til treningsrutinene, slutter man kjapt å trene. Man må stå på, sette av tid til trening og gå for den treningsformen man liker best, sier han.

Danseorgasme

Stone jobber med kjente artister over lang tid, er det ett show det er snakk om, regner han minst én måned, er det en tour han skal hjelpe artistene med, jobber han som regel med dem i opptil et år. Han har opplevd mye som stjernekoreograf, men klarer allikevel å trekke frem et par hendelser som har satt tydeligere spor i ham enn andre;

- Å få jobbe med Michael Jackson er noe av det største jeg har opplevd, han er en legende og han dro min karriere oppover. En annen opplevelse var da jeg underviste 3000 elever på et enormt event, og en kvinne hylte ut "Yes Yes yes!", hun fikk en "danseorgasme". Da har jeg gjort jobben min, smiler Stone. tony220- 2

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning